A közelmúltban több régi fényképet is kaptam Kozma Györgytől és családjától, így ma ezekből mutatok be néhányat. A Kozma-családnak ezúton is köszönöm a képeket!

kgy1.jpeg

Az első képen Kozma György anyai nagyapja, Horváth György ül Csepel motorján 1954-55 körül.

kgy2.jpeg

kgy3.jpeg

A második fotón olvasónk édesanyjának, Kozma Jenőné szül. Horváth Annának a testvére, Horváth Márton látható, amint éppen teheneket őriz Szentivánban kb. 20 évesen (tehát 1940 körül).

 

 

 

A harmadik fényképen éppen "fodrászat" működik az udvaron Horváthéknál 1950 körül. A fenti képen motoron látott Horváth György nyírja Babos Józsefet, hátul pedig Herczeg György ül.

 

 

 

 Az alsó képen látható elegáns, karcsú hölgy Horváth György édesanyja (Kozma György dédanyja), Horváth Anna. A fotográfia valamikor a századfordulón készülhetett. 

horva_th_anna_horva_th_gyo_rgy_anyja.jpeg

A következő két fényképen az 1918-ban született Horváth Gyula látható (aki Kozma Jenőné Annus néninek a bátyja). 1940-ben kocsisként ő költöztette el Nagy László plébánost (akit Holpert István váltott). A fotók a plébánia udvarán készültek.

horva_th_gyula_1.jpeg

horva_th_gyula_2.jpeg

A mai utolsó 3 képen pedig Annus néni egyik nagybátyja, Horváth György testvére, Horváth János látható. Az első fotón még katonaként, fiatalon, minden bizonnyal az I. világháborús bevonulása előtt. Később Rumba került, és ott élt. Az első kép a szombathelyi Háber Henrik fotográfus Erzsébet királyné utcai műtermében készült.

horva_th_ja_nos_1.jpeg

horva_th_ja_nos_3.jpeg

Jól látható, hogy a szabadtéri fotóba két katonatárs is "beletrollkodott": egyikük látványosan iszik Horváth János mögött (még a huncut mosoly is látható a szája szegletében), a másikuk csak kinéz az ablakon. Egyébként itt már sokkal beesettebb Horváth úr arca, mint az előző képen, így ez a fotó valószínűleg már több havi frontszolgálat után készülhetett.

Az utolsó képen ugyanőt láthatjuk polgári ruhában - de kitüntetéssel a mellén -, minden bizonnyal már a világháború után.

horva_th_ja_nos_2.jpeg 

Az előző "vegyes fotók" témájú bejegyzések:

Vegyes fotók 47.

Vegyes fotók 46.

Vegyes fotók 45.

Vegyes fotók 44.

Vegyes fotók 43.

Vegyes fotók 42.

Vegyes fotók 41.

Vegyes fotók 40.

Vegyes fotók 39.

Vegyes fotók 38.

Vegyes fotók 37.

Vegyes fotók 36.

Vegyes fotók 35.

Vegyes fotók 34.

Vegyes fotók 33.

Vegyes fotók 32.

Vegyes fotók 31.

Vegyes fotók 30.

Vegyes fotók 29.

Vegyes fotók 28.

Vegyes fotók 27.

Vegyes fotók 26.

Vegyes fotók 25.

Vegyes fotók 24.

Vegyes fotók 23.

Vegyes fotók 22.

Vegyes fotók 21.

Vegyes fotók 20.

Vegyes fotók 19.

Vegyes fotók 18.

Vegyes fotók 17.

Vegyes fotók 16.

Vegyes fotók 15.

Vegyes fotók 14.

Vegyes fotók 13.

Vegyes fotók 12.

Vegyes fotók 11.

Vegyes fotók 10. 

Vegyes fotók 9.

Vegyes fotók 8. 

Vegyes fotók 7.

Vegyes fotók 6.

Vegyes fotók 5.

Vegyes fotók 4.

Vegyes fotók 3.

Vegyes fotók 2.

Vegyes fotók 1.

+1: Két kép Molnáriból

Ha Ön is szívesen megmutatná a nyilvánosságnak a (Püspökmolnáriban készült vagy a faluhoz egyéb módon kapcsolódó) régi családi fotóit, kérem, küldje el őket e-mailben (címem: kugiblogja@gmail.com), vagy írjon/hívjon/keressen, és elmegyek értük! (A képeket szkennelés után sértetlenül visszaadom!)

 

>>> Az előző poszt: Hetvenöt éve történt 64. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2020.10.09. 07:30 2 komment

Címkék: kép egyháztörténet püspökmolnári püspöktamási I. világháború

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr1016215998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kugi · http://kugi.blog.hu 2020.10.11. 18:29:13

@fabiane: Köszönöm! Örülök, hogy tetszenek!
süti beállítások módosítása