A mai bejegyzésben a Kaszás Péterné szül. Szabó Katalintól kapott képek 3., utolsó része következik. Kati néninek ezúton is köszönöm a fotókat! Lássuk őket!

kp22.jpg

kp22a.jpgAz első képen Kati néniék háza látható a vegyesboltjuk bejáratával, az ablakokban a családtagokkal. A fotó az 1940-es évek végén készült.

 

 

Az ajtó környéki képrészletet kinagyítottam, hogy a felirat jól olvasható legyen. Az ajtó felett a "Szabó István vegyeskereskedő, Tej vaj üzem felirat olvasható, az ajtó mellett pedig dohányértékesítést jeltő tábla, alatt pedig a SCHMOLL (cipő)paszta reklámja olvasható.

 

 

 

 

A lenti képen Szabó Lajos (Kati néni nagybátyja) és id. Kenesei Kálmán látható egy disznóölésen.
kp23.jpg

kp21.jpgA balra látható kép valamikor az 1940-50-es években készült.

Békefi Anna látható rajta a házuk előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A lenti képen Gyarmati Istvánné tanítónő társaságában táncos fiúk láthatók: balról jobbra Danka Péter, Dóka Imre, Szemes Dezső, Varga József (ő vasutas lett).

kp24.jpg

A következő képen Kati néni fiatalon elhunyt öccse, ifj. Szabó István látható édesapjuk Simsonjával 1963-ban:

kp25.jpg

Következzen egy mára már megsárgult iskolai csoportkép, amelyen a felső sorban balról a 7. Szabó Katalin:

kp26.jpg

Jöjjön egy kb. 1959-es iskolai csoportkép. A felső sorban balról jobbra: Szerdahelyi Miklós (a későbbi molnári bolt épületében laktak), ifj. Szabó István (Kati néni öccse), Marcz János (az édesapja községi kanász volt), Féja József, Kubiecz Miklós (vagy esetleg Szalai Lajos), x (talán egy állami gondozott gyerek), Gencsi István, Varga Gyula, Rodler Béla.

Középső sor balról jobbra: Antal József, Kiss József (kupec), Kovács Anna, Lakics Éva, Gaál Ilona, Kiss Magdolna, Szabó András, Horváth Zoltán

Alsó sor, balról jobbra: Hujber Erika, Bárdos Rozália, Bauer Valéria tanítónő, Babos Judit, Kovács Ilona. Szabó Andrásnak köszönöm a segítséget a nevek pontosításához!

kp27.jpg

Csépléskor készült a következő fotó, kb. 1940 körül. Balról Borsos Mihály cséplőgéptulajdonos, és az ő cséplőbrigádja. (A képet - a hátulja szerint - Kálmán Dezső szombathelyi fényképész készítette.) Valaki felismer még valakit a képen?

kp28.jpg

Az utolsó képen balról Szabó István (Kati néni édesapja) látható, jobbról pedig Somlai Panni (ténylegesen: Vilma, 1938-2007), később Derkovits-ösztöndíjas grafikus, festő, aki gyakori vendég volt Budapestről (mert egy Ida néni nevű rokona lakott a Kossuth u. 86-ban), és középen Szabóék Búbos nevű tehene rövid szekérbe befogva.

kp29.jpg

Az előző "vegyes fotók" témájú bejegyzések:

Vegyes fotók 34.

Vegyes fotók 33.

Vegyes fotók 32.

Vegyes fotók 31.

Vegyes fotók 30.

Vegyes fotók 29.

Vegyes fotók 28.

Vegyes fotók 27.

Vegyes fotók 26.

Vegyes fotók 25.

Vegyes fotók 24.

Vegyes fotók 23.

Vegyes fotók 22.

Vegyes fotók 21.

Vegyes fotók 20.

Vegyes fotók 19.

Vegyes fotók 18.

Vegyes fotók 17.

Vegyes fotók 16.

Vegyes fotók 15.

Vegyes fotók 14.

Vegyes fotók 13.

Vegyes fotók 12.

Vegyes fotók 11.

Vegyes fotók 10. 

Vegyes fotók 9.

Vegyes fotók 8. 

Vegyes fotók 7.

Vegyes fotók 6.

Vegyes fotók 5.

Vegyes fotók 4.

Vegyes fotók 3.

Vegyes fotók 2.

Vegyes fotók 1.

+1: Két kép Molnáriból

Ha Ön is szívesen megmutatná a nyilvánosságnak a (Püspökmolnáriban készült vagy a faluhoz egyéb módon kapcsolódó) régi családi fotóit, kérem, küldje el őket e-mailben (címem: kugiblogja@gmail.com), vagy írjon/hívjon/keressen, és elmegyek értük! (A képeket szkennelés után sértetlenül visszaadom!)

 >>> Az előző poszt: Községi adatok 1856-ból <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről

Szerző: kugi  2019.03.08. 07:30 2 komment

Címkék: kép gazdaság iskola mezőgazdaság püspökmolnári püspöktamási

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr8514676142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asd987 2020.01.10. 10:30:52

Gratulálok, szép összeállítás!

kugi · http://kugi.blog.hu 2020.01.10. 10:40:09

@asd987: Köszönöm! Örülök, hogy tetszik! :)
süti beállítások módosítása