1933_babos.jpg

A mai bejegyzésben egyik olvasónktól, a községünkben született Baranyai Jolán lányától, Horváth Ritától kapott régi képeket mutatom be.  Ritának köszönöm a fotókat és a hozzájuk írt információkat! 

Kezdjük a legrégebbi képpel!

A bal oldali fotográfia 1933-ban készült, és a Babós-lányokat látjuk rajta: Etel (Rita anyai nagymamája, áll, 1912-1983), és a nővére, Margit (1910-1979, ül), ő elkerült a faluból.

 

 

A lenti fénykép 1935. áprilisban készült, Babós Etel a középső sor jobb szélén látható. Sajnos a többiek nevét nem tudjuk, azt sem, hogy van-e köztük még falubeli, és azt sem, hogy milyen csoport lehet. (A ruhák hasonlósága alapján akár valamilyen tánccsoport is lehet.) Akinek van más ötlete, kérem, írja meg!

1935_12.JPG

A következő képen olvasónk anyai nagyapja, Baranyai Gyula (1912-1991) látható lóháton a II. világháború idején, valószínűleg a szombathelyi huszárlaktanyánál:

baranyai_gyula.jpg

Következzen egy csoportkép, amelyen szintén látható Baranyai Gyula: az első sorban jobbról a harmadik. Mást sajnos nem tudunk megnevezni. 

1_1.jpg

igazolvany.jpg

(Mivel Rita nagyapja gépész volt, ezért talán valamilyen szakmai összejövetel alkalmával is készülhetett a fenti fotó.) 

 

Baranyai Gyula tűzoltó igazolványáról láthatunk két képet a továbbiakban. Jobbra az igazolvány címlapja látható.

 

 

Lent pedig az igazolvány első oldalait látjuk.

 

igazolvany2.jpg

Végezetül: a Vas Megyei Levéltárban volt látható  "A reformáció története Vas megyében" című időszaki kiállítás, aminek az egyik képe a Vas vármegyei protestáns leányegyletek találkozóján készült 1931-ben Szombathelyen. Rita ezen felfedezte Balikó Mihály tanítót (elől középen, a lábát fogja), továbbá a nagymamáját és annak a nővérét is (az 5. sor bal oldalán egy fejkendős néni mellett jobbra látható Rita nagymamájának testvére, amellett pedig a nagymama). (A fénykép mobiltelefonnal készült.)

20171205_154101.jpg

Az előző "vegyes fotók" témájú bejegyzések:

Vegyes fotók 24.

Vegyes fotók 23.

Vegyes fotók 22.

Vegyes fotók 21.

Vegyes fotók 20.

Vegyes fotók 19.

Vegyes fotók 18.

Vegyes fotók 17.

Vegyes fotók 16.

Vegyes fotók 15.

Vegyes fotók 14.

Vegyes fotók 13.

Vegyes fotók 12.

Vegyes fotók 11.

Vegyes fotók 10. 

Vegyes fotók 9.

Vegyes fotók 8. 

Vegyes fotók 7.

Vegyes fotók 6.

Vegyes fotók 5.

Vegyes fotók 4.

Vegyes fotók 3.

Vegyes fotók 2.

Vegyes fotók 1.

+1: Két kép Molnáriból

 >>> Az előző poszt: Kilián-ünnepség 1962-ben <<<

Ha Ön is szívesen megmutatná a nyilvánosságnak a (Püspökmolnáriban készült vagy a faluhoz egyéb módon kapcsolódó) régi családi fotóit, kérem, küldje el őket e-mailben (címem: kugiblogja@gmail.com), vagy írjon/hívjon/keressen, és elmegyek értük! (A képeket szkennelés után sértetlenül visszaadom!)

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2018.01.19. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: kép evangélikus tűzoltók püspökmolnári rábamolnári II. világháború

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr8913581103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása