Ma a Lasics Jánosnétól kapott fotók 2. részét teszem közzé. Kati néninek ezúton is köszönöm a képeket és a hozzájuk írt információkat!

Az első képen Kati néni nagyapja,  Németh Vince (jobbról, szül. 1902.) és édesapja, Németh Lajos (szül. 1929.) látható egy szép nagy tehén társaságában.

8_1.jpg

Egy szüreti felvonulás fotóját látjuk a '70-es évekből, ahol a kisbíró Németh Lajos (Kati néni édesapja). Elöl középen Gerencsér Dezsőné, tőle jobbra hátrébb Baranyai Istvánné, a jobb szélen Somogyi Józsefné, balról félig takarva Bencsik Lajosné.

12.jpg

A Petőfi utcában készült a következő fénykép. A 3 biciklis balról jobbra: Kati néni édesapja, Németh Lajos, Jesztl Alajos és Németh Imre (Kati néni nagybátyja).

11.jpg

A következő fotón (jobbról) Németh Lajost, Kati néni édesapját látjuk - aki Bugacon volt rádiós, az '50-es évek közepén - egy katonatársával.

14_1.jpg

Az alábbi képen a vasútállomás egykori személyzetét látjuk. Ülnek balról: Sipos József, Németh Lajos, Nagy Albert állomásfőnök, Horváth József, Antal János, álló sor jobbról: Völler Lajos, 2 ismeretlen, Szele Pál (aki tanácselnök is volt), Erdős István, 2 ismeretlen, Szuper István, Varga László.

17_1.jpg

A bal oldali képen egyelőre nem tudunk beazonosítani senkit. (Talán nem is a községben készült? A kedves Olvasó esetleg felismer valakit?) Jobbról pedig egy óvodai képet láthatunk: jobbról Kati néni fia, Lasics Attila, balról pedig az 1986-ban elhunyt Varga Zolika látható.

10_1.jpg16.jpg

Az utolsó kép egy iskolai kisdobos- vagy úttörőavatáson készült: szemben a kislány Kati néni (Németh Katalin) , a párja pedig Németh Mihály (akik egyébként nem rokonok).

9.jpg

Az előző "vegyes fotók" témájú bejegyzések:

Vegyes fotók 1.

Vegyes fotók 2.

Vegyes fotók 3.

Vegyes fotók 4.

Vegyes fotók 5.

Vegyes fotók 6.

Vegyes fotók 7.

Vegyes fotók 8. 

Vegyes fotók 9.

Vegyes fotók 10. 

Vegyes fotók 11.

+1: Két kép Molnáriból

 

>>> Az előző poszt: Sallér Juditnak Bécsbe küldött holmik <<<

Ha Ön is szívesen megmutatná a nyilvánosságnak a (Püspökmolnáriban készült vagy a faluhoz egyéb módon kapcsolódó) régi családi fotóit, kérem, küldje el őket e-mailben (címem: kugiblogja@gmail.com), vagy írjon/hívjon/keressen, és elmegyek értük! (A képeket szkennelés után sértetlenül visszaadom!)

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2017.03.03. 07:42 Szólj hozzá!

Címkék: kép vasút mezőgazdaság óvoda szüreti felvonulás kisdobosok úttörők

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr7412308277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása