A fenti cím nem teljesen pontos, ugyanis az egyik kép még Rábamolnári, a másik pedig már Püspökmolnári időszakából való. A lényeg, hogy mindkettő a molnári falurész egy-egy részletét mutatja.

Az első fénykép így néz ki:

bencsik_iren_bencsik_janos_boltjanak_ajtajaban.jpg

Bencsik Irént látjuk rajta, apja, Bencsik János boltjának ajtajában. (Kapcsolódó bejegyzések linkjei a poszt végén!) A kép - amelyet Nagy Dezsőné, Juci néni mutatott - a mai Petőfi utcában készült, a bolt ajtajában reklámplakátokat látunk. A bolt szomszédságában a harangláb áll (az innenső felén a szóréval), majd szép fasorral övezve az utca fehér falú, sötét lábazatú, kis parasztházai sorakoznak. Számomra egy nagyon megkapó, idilli kép.

Pontosabban ez tkp. egy képeslap, hiszen a hátulja "meg van vonalazva", képeslapként elkészítve - a "Turul" Képeslapkiadó Vállalat jóvoltából, így:

bencsik_iren_bencsik_janos_boltjanak_ajtajaban_hatuljajpg.jpg

A másik kép pedig a vasútállomást ábrázolja:

1228352_darabanth.jpg

A képet egy már lezárult internetes aukció kínálatában találtam. Felvettem a kapcsolatot az eladó Darabanth Kft.-vel, akik készségesen elküldték nekem nagyobb méretben a fenti képet. Ezúton is köszönöm a segítségüket!

Sajnos a készítés idejéről sem a cégnek nem volt információja, sem a kép hátulja nem tartalmazott erre nézve feljegyzést. Tippem szerint talán az 1960-70-es években készülhetett.

 

Kapcsolódó bejegyzések:

Bencsik János kiskereskedő említése ebben és ebben a bejegyzésben

Bencsik János, mint I. világháborús katona

Régi színes kép a vasútállomásról

Az állomásépület a felújítás előtt

Az állomásépület régi képeslapon

A Darabanth Kft.-től kapott képeslapok: Püspöktamásiról, Rábamolnáriról

 

Minden kedves Olvasómnak nagyon boldog, békés karácsonyi ünnepet kívánok!

Ezúttal a két ünnep között még jelentkezem blogbejegyzéssel.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2016.12.22. 20:25 Szólj hozzá!

Címkék: kép vasút képeslap püspökmolnári rábamolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr2512066417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása