Figyelem! A Püspökmolnári Helytörténeti Klub következő összejövetelére február 23-án (szombaton) 16.00 kezdettel kerül sor a Faluházban. Kérem, minden résztvevő hozzon magával néhány régi családi fényképet (esetleg más dokumentumot), mert azokat fogjuk nézegetni! Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 

A helytörténeti klub januári összejövetelére mindenki remek fotókat hozott, amelyek közül sokat el is kértem a blogon való közzétételre. A mai bejegyzésben Kaszás Péterné, Kati néni fényképei közül mutatok be egy válogatást, akinek ezúton is köszönöm, hogy a képeket kölcsönadta, és mesélt róluk!

kp6.jpg

kp1.jpgAz első képen a házuk udvarán lévő jégveremnél látható Kati néni (balról) télen az öccsével és az édesanyjukkal. A kép  1948-49 körül készült.

A jégveremben a családi sajtüzemben készült sajtot tárolták. Ide télen a Rábáról szekerekkel hozták a jeget. Akkoriban még keményebb telek voltak, a folyó felszíne vsatagon befagyott...

 

Balról egy családi csoportkép  látható: ülnek Szabó István (1901-1961) és felesége, Tóth Eszter (1912-1996), Kati néni szülei, mögöttük ifj. Szabó István (1945-1969) és Szabó Katalin (Kaszás Péterné).

 

 

A 3. képen négy püspökmolnári fiatal látható: ifj. Szabó István, Nagy Erzsébet (később Rodler Istvánné), Szabó Katalin és Rodler Endre. 1963 körül készült a kép.

kp4.jpg

kp2.jpg

 

A bal oldali képen Kati néni és az öccse látható az anyai nagymamájával: Szabó Jánosné szül. Szabó Erzsébettel, aki 1958-ban halt meg.

 

 

 

 

 

Iskolásokból álló tánccsoport látható a lenti képen, amely 1957. április 4-én készült.

Felül felül Gyarmati Istvánné pedagógus, alatta balról Szemes Dezső, Szabó Katalin, Dóka Imre, alattuk balról: Danka Péter, Varga József (vasutas lett), alattuk balról Vargyú Éva, Sulyok Zsuzsa, Papp Mária, legalul pedig Szabó Rozália és Borsos Magdolna.kp5.jpg

kp3.jpg 

A bal oldali képen Kati néni édesapja, Szabó István látható a kutyájával.

A fénykép az 1940-es években készült.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az alsó képen Kati néni öccse, ifj. Szabó István látható biciklivel az utcán, hátul a szemben lévő régi házak, balról az első Siposéké.

A fénykép 1957. április 2-án készült.

kp9.jpg

kp7.jpg

A családi ház udvarán készült a bal oldali kép, a hátulján lévő dátum szerint 1953. március 2-án.

Kati néni ül a fotelban, mögötte balról az öccse, ifj. Szabó István, jobbra pedig Sidlovszki Tibor. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kp8.jpgA mai utolsó képen egy Csepel típusú teherautó látható, rajta egy, mellette pedig 3 emberrel. A kép hátulján pecsét van, a felirata: TEJGYŰJTŐ PÜSPÖKMOLNÁRI.

Vagyis azt a teherautót látjuk, ami a községekből - így a tejcsarnokkal rendelkező Szabó Istvánéktól is - a tejet begyűjtötte, elszállította. 

 

 

Kati néni több képet is adott, ezek bemutatására még két bejegyzésben kerül sor.

 

 

A Püspökmolnári ÖTE 130 éve című könyvem bemutatójáról a Vas Népe 2019. január 22-i számában olvasható fényképes tudósítás, online pedig ide kattintva.

Az előző "vegyes fotók" témájú bejegyzések:

Vegyes fotók 32.

Vegyes fotók 31.

Vegyes fotók 30.

Vegyes fotók 29.

Vegyes fotók 28.

Vegyes fotók 27.

Vegyes fotók 26.

Vegyes fotók 25.

Vegyes fotók 24.

Vegyes fotók 23.

Vegyes fotók 22.

Vegyes fotók 21.

Vegyes fotók 20.

Vegyes fotók 19.

Vegyes fotók 18.

Vegyes fotók 17.

Vegyes fotók 16.

Vegyes fotók 15.

Vegyes fotók 14.

Vegyes fotók 13.

Vegyes fotók 12.

Vegyes fotók 11.

Vegyes fotók 10. 

Vegyes fotók 9.

Vegyes fotók 8. 

Vegyes fotók 7.

Vegyes fotók 6.

Vegyes fotók 5.

Vegyes fotók 4.

Vegyes fotók 3.

Vegyes fotók 2.

Vegyes fotók 1.

+1: Két kép Molnáriból

Ha Ön is szívesen megmutatná a nyilvánosságnak a (Püspökmolnáriban készült vagy a faluhoz egyéb módon kapcsolódó) régi családi fotóit, kérem, küldje el őket e-mailben (címem: kugiblogja@gmail.com), vagy írjon/hívjon/keressen, és elmegyek értük! (A képeket szkennelés után sértetlenül visszaadom!)

 >>> Az előző poszt: Hetvenöt éve történt 38. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről

Szerző: kugi  2019.01.25. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: kép gazdaság püspökmolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr4714582390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása