kmt_2.jpgKorábban már írtam a községünkben egykor működött néptánc-csoportról (lásd itt), illetve bemutattam a csoport egyik szereplését is 1970-ben (ez a poszt pár napja új képpel és nevekkel bővült).

A  csoportnak tagja volt Kovács Márta (ma Kiss Ervinné) is, akitől a közelmúltban sok érdekes képet kaptam a tánccsoportról, melyet ezúton is köszönök!

Márti néniék osztályfőnöke akkoriban Szalai Ferenc volt, felesége pedig a tánccsoport vezetője. Ebből az osztályból 10-en táncoltak!

A bal oldali fénykép 1970-ből való, a néptáncfesztivál előtt fotózásra vitték a táncosokat. Balról jobbra: Kovács Valéria, Babos Edit, Kovács Márta, és Varga Csaba látható.

A lenti - kissé elmosódott - csoportképen a felső sorban balról Kovács Ferenc, Perjési József, Szalai Ferencné csoportvezető (Marika néni), Pápai György, Szilassy József áll; a középső sorban balról Kovács Márta, Rodler Ilona, Hujber Anikó, Babos Mária, Lakics Irén, Babos Anna, alul pedig Németh Mária, Lakatos Mária, Greffer Mária, Varga Valéria látható.

kmt_8.jpg

kmt_9.jpgA jobb oldali kép Körmenden a kastélyudvaron készült, a csoport fiú tagjait láthatjuk rajta.

Hátul állnak: Kiss József, Szalai Ferencné csoportvezető, Pápai György és Perjési József. Elöl pedig guggolnak, balról: Szilassy József, Kovács Ferenc, Varga Csaba.

 

 

 

 

 

 

Újra egy vegyes - fiú-lány - csoportkép következik. Elöl guggolnak, balról jobbra: Varga Csaba, Pápai György, Szilassy József, Kovács Ferenc, Perjési József.

Hátul pedig állnak, balról jobbra: Kovács Márta, Babos Anna, Körhöcz Ilona, Lakatos Mária, Körhöcz Mária, Varga Valéria.

kmt_11.jpg

kmt_12.jpgÖt csinos leányzót látunk a bal oldali fotón.

Elöl: Körhöcz Ilona és Körhöcz Mária guggol, mögöttük pedig Kovács Márta, Varga Valéria és Lakatos Mária áll.

 

 


 

 

kmt_13.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Újra egy fiú-lány csoportkép következik.

A jobb oldali fotón az első sorban balról Szilassy József, Körhöcz Ilona, Lakatos Mária, Kovács Ferenc guggol.

Mögöttük balról indulva Varga Valéria, Szilassy Erzsébet, Körhöcz Mária és Varga Csaba látható.

Hátul pedig: Perjési József, Babos Anna, Szalai Ferencné, Kovács Márta és Pápai György áll.

 

Az 1970-es siófoki fellépés előtt a csoport egy felkészítő tánctáborban vett részt Nógrádverőcén; a mai bejegyzés utolsó két fényképe ott készült.

Az első képen Babos Editet, Szemes Évát, Kovács Mártát, Wöller Annát, Csejtey Erzsébetet, Kovács Valériát, Sipos Ferencet és tangóharmonikával Nagy Bélát láthatjuk.

kmt_3.jpg

Az utolsó képen pedig Kovács Ferenc, Babos Edit, Wöller Anna, Kovács Ágota, Csejtey Erzsébet, Nagy Béla, Piri József, Varga Károly és Körhöcz György láthatók.

kmt_4.jpg

Az előző "vegyes fotók" témájú bejegyzések:

Vegyes fotók 17.

Vegyes fotók 16.

Vegyes fotók 15.

Vegyes fotók 14.

Vegyes fotók 13.

Vegyes fotók 12.

Vegyes fotók 11.

Vegyes fotók 10. 

Vegyes fotók 9.

 Vegyes fotók 8. 

Vegyes fotók 7.

Vegyes fotók 6.

Vegyes fotók 5.

Vegyes fotók 4.

Vegyes fotók 3.

Vegyes fotók 2.

Vegyes fotók 1.

+1: Két kép Molnáriból

 

>>> Az előző poszt: Száz éve történt 49. <<<

Ha Ön is szívesen megmutatná a nyilvánosságnak a (Püspökmolnáriban készült vagy a faluhoz egyéb módon kapcsolódó) régi családi fotóit, kérem, küldje el őket e-mailben (címem: kugiblogja@gmail.com), vagy írjon/hívjon/keressen, és elmegyek értük! (A képeket szkennelés után sértetlenül visszaadom!)

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2017.07.28. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: kép egyesület névsor püspökmolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr6312695231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása