A mai bejegyzésben folytatom a Szilassy Jánosnétól, Juci nénitől kapott képek közzétételét. Ezúttal iskolai képek következnek. Lássuk őket!

18szj.jpg

A fenti képen az első sorban Szalai Ferenc tanár (jobb oldali) és egy vidéki kollégája látható a gyerekek körében. Juci néni lánya, Szilassy Erzsébet a középső sorban jobbról a 2. Az első sorban a bal szélső Körhöcz Ilona, mögötte Sipos Anna,mellette Varga Csaba, majd Kovács Márta. A felső sorban jobbról a 2. Kiss Zoltán, a 4. pedig Varga Károly, az 5. Kiss Imre, a bal szélső Kiss Pista bácsiéknál őrzőgyerek volt. Az első sorban balról a 4. Hujber Anikó, Szalai tanítótól jobbra pedig Horváth Judit ül. Az osztály tablóképét itt közöltem, ahol a teljes névsor olvasható.

20szj.jpg

Sinka János tanító osztálya látható a képen. Juci néni másik lánya, Szilassy Júlia az 1. sorban balról a 3., a tanító bal válla fölött Nagy Julianna áll. Az osztály ballagási tablóképe és teljes névsora itt található.

21szj.jpg

Karner Lászlóné osztálya látható a képen, itt 2. osztályosok voltak. Elsőben még Pungor Imréné volt az osztályfőnökük, harmadikban Sinka Jánosné, negyedikben Karvalics László, Felsőben pedig Nagy Károlyné. Szilassy József a felső sorban balról a 3., Kuglics József pedig a felső sorban jobbról a 2. Tablóképet és osztálynévsort ebben a bejegyzésben lehet találni.

22szj.jpg

Ezen az iskolás csoportképen Pungor Imrénét látjuk hátul. A guggoló sorban balról az első Babos Gyula, a 2. Borsos Valéria, 3. Borsos Géza, 4. Tölgyesi Edit, 5. Kovács Mária, 6. Horváth Anna, 7. Babos Zoltán. A mögöttük álló sorban balról az első Sipos Lajos, a 2. Sifter Olga, 3. Sipos Julianna, 4. Körhöcz Mária, 5. Simon Lenke, 6. Varga Valéria, 7. Csejtey Nelli. A hátul álló sorban: 1. Bakó Mária, 2. Molnár István, 3. Galambos Edit, 4. Szilassy József, 5. Balázs Edit, 6. Kuglics József, 7. Csejtey Lívia. Gosztonyi Edéné Horváth Annának köszönöm a pontosítást! Az osztály 1964-ben ballagott el, tablóképük itt látható.

27szj.jpg

Itt Karner Lászlóné (Lenke tanító néni) körül látjuk a gyerekeket, Szilasy Imre a hátsó sorban balról a 2.

28szj.jpg

A fenti kép az 1960-1961-es tanév első osztályosait mutatja. Felső sor balról jobbra: 1. Tóth Kálmán, 2. Nagy István 3. Kiss József, 4. Szabó Gábor, 5. Németh Attila, 6. Szilassy Imre, 7. Timár György, 8. Molnár Zoltán. Középső sor: 1. Karner László, 2.Telek Zita (ma Pörösei Istvánné - akinek köszönöm a nevek pontosítását!), 3. Körmöczi Jolán, 4. Szemes Éva (akinek köszönöm a pontosítást), 5. Szabó Valéria, 6. Timár Éva, 7. Kiss Éva, 8. Szuper Anna, 9. Sipos Ferenc. Alsó sor: 1. Németh Ildikó, 2. Szabó Éva, 3. Vadalma Anna, 4. Tóth Hedvig, 5. Nagy Lászlóné (Lakics Ilona) osztályfőnök, 6. Németh Mária, 7. Németh Erzsébet, 8. Gálos Terézia, 9. Bencsik Ilona.

17szj.jpgAz utolsó képen Gyarmati Istvánnét (Piry Antónia) látjuk középen, mellette balról Sipos Julianna (később Antal Lajosné), a jobb szélső pedig Csejtey Lívia (Vasváron lakik), hátul jobbról Zsebe János, középen Molnár István és a bal szélső Szilassy József.

 

Az előző "vegyes fotók" témájú bejegyzések:

Vegyes fotók 14.

Vegyes fotók 13.

Vegyes fotók 12.

Vegyes fotók 11.

Vegyes fotók 10. 

Vegyes fotók 9.

Vegyes fotók 8. 

Vegyes fotók 7.

Vegyes fotók 6.

Vegyes fotók 5.

Vegyes fotók 4.

Vegyes fotók 3.

Vegyes fotók 2.

Vegyes fotók 1.

+1: Két kép Molnáriból

 

>>> Az előző poszt: Rövidhírek 1951 május-júniusából <<<

Ha Ön is szívesen megmutatná a nyilvánosságnak a (Püspökmolnáriban készült vagy a faluhoz egyéb módon kapcsolódó) régi családi fotóit, kérem, küldje el őket e-mailben (címem: kugiblogja@gmail.com), vagy írjon/hívjon/keressen, és elmegyek értük! (A képeket szkennelés után sértetlenül visszaadom!)

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2017.06.02. 07:33 Szólj hozzá!

Címkék: kép iskola névsor püspökmolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr6812556369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása