11szj.jpgA mai bejegyzésben folytatódik a régi fotókat bemutató sorozat, ezúttal a Szilassy Jánosnétól, Juci nénitől (született 1928.) kapott családi képek közül mutatok be néhányat. Ezúton is köszönöm neki a képeket és az ezekről elmondott információkat! (Itt jegyzem meg, hogy Juci néni elmondása szerint a férje nevét -sy-nal írták az okmányokban, az övé viszont -ssy-nal van írva.)

Elsőként lássunk két érdekes fényképet, melyek valószínűleg az első Savaria Karneválon készültek, tehát 1961-ben. A bal oldali fotón a bal szélső férfi Juci néni férje, Szilasy János, a középső turbános "török" pedig Horváth Miklós, rajtuk kívül további vasúti dolgozók láthatók a képen.

Az alsó, szintén ezen a Savaria Karneválon készült képen balról az első Horváth Miklós, a jobb szélső Szilasy János, jobbról a 3. az állomáson lakó Szabó József.

10szj.jpg

Most pedig következzen 3 óvodás csoportkép. Az elsőn fent jobbról Kiss Laci bácsi lánya, Erzsi óvónő, balról pedig (a vasútállomáson lakó) Szabó József felesége látható. A gyerekek 1951-es születésűek. Juci néni lánya, Szilassy Erzsébet a hátsó sorban jobbról az első, a 2. pedig Babos Anna. Ennek az évfolyamnak az iskolai tablóképét már közzétettem, a teljes névsor ott megtalálható.

2szj.jpg

A következő óvodai fényképen a két óvónő jobbról Szabó Károlyné, a bal szélen pedig Kaszás Anna.

19szj.jpg

A harmadik óvodás csoportképen balról egy Halmosi Éva nevű vasvári óvónőt látunk, jobbról pedig Szabó Károlyné, Magdi néni. A gyerekek között Szilassy Imre látható.

23szj.jpg

És végül egy csoportkép: a bábaképző végzősei láthatók rajta, köztük a jobb szélső ülő nő Juci néni anyósa, Szilassy Jánosné született Tóth Teréz (cserszegtomaji lakos volt).

26szj.jpg

Az előző "vegyes fotók" témájú bejegyzések:

Vegyes fotók 13.

Vegyes fotók 12.

Vegyes fotók 11.

Vegyes fotók 10. 

Vegyes fotók 9.

Vegyes fotók 8. 

Vegyes fotók 7.

Vegyes fotók 6.

Vegyes fotók 5.

Vegyes fotók 4.

Vegyes fotók 3.

Vegyes fotók 2.

Vegyes fotók 1.

+1: Két kép Molnáriból

 

>>> Az előző poszt: Egy nemességigazolási ügy 1771-ből <<<

Ha Ön is szívesen megmutatná a nyilvánosságnak a (Püspökmolnáriban készült vagy a faluhoz egyéb módon kapcsolódó) régi családi fotóit, kérem, küldje el őket e-mailben (címem: kugiblogja@gmail.com), vagy írjon/hívjon/keressen, és elmegyek értük! (A képeket szkennelés után sértetlenül visszaadom!)

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2017.05.12. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: kép óvoda püspökmolnári püspöktamási

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr9912487447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása