1.jpgA mai bejegyzésben 6 régi fotót teszek közzé, melyet olvasónk, Horváth Rita küldött a blog számára. Ezúton is köszönöm neki a képeket és a hozzájuk írt információkat!

 

Balra Csejtei Lajos (1938-1992) és Bencsik Etelka (1941-) esküvői képét látjuk.

Etus néni Bencsik Károly és Németh Karolin idősebbik lánya, egyben Rita nagymamájának unokatestvére.

 

 

A lenti képen Molnár Róbertné (1965-1990) szül. Horváth Ilona (Ica) és egy ismeretlen kislány látható, a kép a Dózsa György u. 17. számú ház udvarán készült. Horváth Ilona olvasónk nagynénje és a keresztanyja volt, 4-5 éves lehetett a képen.

2.jpg

A következő fotó községünk kultúrházában készült, a dekoráció alapján egy november 7-i ünnepségen, valószínűleg az '50-es évek végén vagy a '60-as évek elején. Az elismerést átvevő bajszos úriember Rita dédnagyapja, Kovács Pál (1898-1965).

3.jpg

Ugyanazon az eseményen készült ez a másik fénykép, középen Kovács Pált láthatjuk:

4.jpg

Az alábbi képen a jobb oldali kislány Neumann Péterné szül. Sipos Anna. A kép Püspökiben készült, Anci néni édesapja, Sipos József Rita édesapjának a keresztapja volt, és a családi legendárium szerint Anci néni szülei ismertették össze Rita nagyszüleit.

5.jpg

Az utolsó képen pedig Rita egyik ükapja, Kovács István (1861-1915) és az ő felesége, Kovács Karolina,(1866-1932) láthatók a fiaikkal: Pállal (1898-1965, ő volt Rita dédapja), Gyulával (1894-1950), Istvánnal (1892-?). Hogy a 3 fiú közül melyik ki, azt már nem tudjuk.

6.jpg

Ha valaki felismer még valakit a képeken, kérem, írja meg!

Az előző "vegyes fotók" témájú bejegyzések:

Vegyes fotók 1.

Vegyes fotók 2.

Vegyes fotók 3.

Vegyes fotók 4.

Vegyes fotók 5.

A hétfői bejegyzés elmarad, folytatás szerdán.

Ha Ön is szívesen megmutatná a nyilvánosságnak a (Püspökmolnáriban készült vagy a faluhoz egyéb módon kapcsolódó) régi családi fotóit, kérem, küldje el őket e-mailben (címem: kugiblogja@gmail.com), vagy írjon/hívjon/keressen, és elmegyek értük! (A képeket szkennelés után sértetlenül visszaadom!)

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2016.11.18. 08:41 Szólj hozzá!

Címkék: kép névsor püspökmolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr9211961545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása