1945 októberében is tett pár alkalommal bejegyzést a plébánia történetéről vezetett História Domusba az akkori plébános, Holpert István. Ma ezeket mutatom be. (A "75 éve történt" sorozat előző része itt olvasható.) 

20171211_142219_1.jpg

Bár jól olvasható a szöveg, de szokásom szerint ide teszem kiírva is: 

"1945. október 4.

Szépen sikerült a mai Szentségimádás ünnepünk. Sokan áldoztak; P. Marton Bernát O.Pr. predikált Vasvárról.

1945. október 7.

Mindszenty József hercegprímás ma vonult be ünnepélyesen Esztergomba. Ott volt az édesanyja, egyszerű falusi nénike, a szhelyi egyházmegyei papok közül: dr. Rogács Ferenc nagyprépost, dr. Géfin Gyula szemináriumi rektor-kanonok, dr. Sághy Elek jószágkormányzó és a volt plébániájáról, Zalaegerszegről: dr. Galambos Miklós plébános 14 tagú küldöttséggel.

1945. október 9.-13; 15.-18.

Iskola-látogatási körútra mentem, helyettesem P. Marton Bernát O. Pr.

1945. október 28.

Terménybetakarítási hálaadás; Krisztus Király ifjúsági ünnepély, a rk. egyházköz. képvis.testület és az ifjúság közös sztáldozása. P. Takács Regináld O. Pr. segített."

 

Frissült bejegyzés: Egy pap községünkből: Piry István

 

>>> Az előző poszt: Prinz József halála <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2020.10.05. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: egyháztörténet püspöktamási hetvenöt éve történt historia domus

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr616214276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása