Kedves Olvasók! A szombathelyi AGORA "Megosztók" c. programsorozata következő rendezvényének egyik vendége leszek 2017. november 27-én 17.30-kor. Részletek itt olvashatók. Mindenkit szeretettel várunk - a szervezőkkel együtt!

"Szolid szocialista erotika avagy pajzán karikatúrák a '60-as évekből" címmel jelent meg posztom a legolvasottabb történelmi blogon. Elolvasható ide kattintva.

A mai bejegyzésben tovább folytatom a Palkó Istvánnétól kapott képek ismertetését. Ma iskolai fotók "kerülnek terítékre". Marika néninek ezúton is köszönöm a fényképeket és az információkat!

Először lássunk egy régi nyolcadikos osztályképet! Az alsó sorban jobbról a 2.: Marika néni édesanyja, Kovács Károlyné szül. Babos Mária, balról az első pedig Lászlóné Kovács Erzsébet. Az álló sorban jobbról a 2. Antal Ilona, a 3. pedig Békefi Árpádné Ilonka néni. A két férfi pedagógus Pungor Imre és Kajtár Gyula.

pne24.jpg

Ennek az osztálynak egy későbbi, osztálytalálkozós fotója következik. Középen ül Pungor Imre tanító, balra mellette a felesége, Pungortól jobbra pedig Marcisz Auguszta tanító (Guszti néni). Babos Mariska néni Pungor Imre válla fölött jobbról látható.

pne22.jpg

Fiatalabb képek következnek. Az alábbi kép fotó 1969-ben a régi (egykori római katolikus) iskola osztálytermében készült, Kovács Mária és osztálytársai (1961-ben születtek) láthatók rajta, harmadikosként. Osztályfőnökük Nagy Lászlóné volt. Elöl Németh Ilona, Jobbágyi István, Borsos Péter, Szigeti Ernő, Herczeg Gyöngyi, felül balról: Hérincs István (ő talán csak egy évig járt ide iskolába), Kovács Mária, Sipos Erika, Szalai Marina (Szalai Ferenc tanár nagyobbik lánya), Baranyai Katalin, Pungor István (Öcsi).

pne25.jpg

Következzen az 1962-64-ben születettek fotója Gyarmati Istvánnéval 1970-ből, amikor ők 2-4. osztályosok voltak. Balról az 1. guggoló fiú Kovács Károly (Marika néni öccse), mellette Jobbágyi Zoltán, Gazdag Imre, Gyarmati Istvánné, Gerencsér Csaba, Szabó József, Piri Zoltán, Piri Ottó, Kozma György.

A középső sor jobbról balra: Sipos Katalin, Csordás Éva, Danka Erzsébet, Takács Ilona, Papszt Katalin, Szalai Magdolna, Böröcz Katalin, Timár Julianna, Babos Erzsébet, Varga Etelka, Kerék Olga, Horváth (Csipkereki) Katalin, Jákfalvi Mariann. 

Balról hátul Borsos Ferenc, László Tibor, Horváth József, Pados Zoltán, Kozma József, Molnár Ferenc, Sipos Sándor, Bakó Tibor. Hiányzik a képről Gerencsér Csaba.

pne28.jpg

Egy "rendezettebb" fotó róluk, már Nagy Lászlónéval:

pne29.jpg

A következő fénykép készítési ideje napra pontosan ismert: 1973. május 25-én készült. Marika néniék osztályfőnöke ekkor Balikó Mihályné (Pécsvári Éva) volt.

pne26.jpg

És még egy képet látunk az osztályról 1973-ból:

pne27.jpg

Következik egy ballagási kép 1975-ből. Marika néni elmondása szerint Németh Ilona karja eltört, nem tudott részt venni a ballagáson, így a házuk előtt is elbúcsúztak. Elől a nyolcadikosok állnak, hátul pedig az akkori 7. osztályosok is láthatók: Papszt Katalin, Papp György, Szalai Magdolna. 

pne23.jpg

Végül lássuk az 1978-ban elballagott diákok csoportképét. A felső sorban jobbról: Kovács Károly. Ülnek a pedagógusok, balról jobbra. Nagy Lászlóné, Németh Istvánné, Rodler Istvánné, Gyarmati István, Burai András, Balikó Mihályné, Nagy Károlyné, Piri Tamásné, Gyarmati Istvánné. A középső sor két szélén még két pedagógus áll: balról Lakatos Márta (képesítés nélküli pedagógus), ki tudja: hogy hívták a jobb oldali tanár urat?

pn30.jpg

Kedves Olvasók! A hétfői bejegyzés elmarad, folytatás jövő pénteken.

Az előző "vegyes fotók" témájú bejegyzések:

Vegyes fotók 22.

Vegyes fotók 21.

Vegyes fotók 20.

Vegyes fotók 19.

Vegyes fotók 18.

Vegyes fotók 17.

Vegyes fotók 16.

Vegyes fotók 15.

Vegyes fotók 14.

Vegyes fotók 13.

Vegyes fotók 12.

Vegyes fotók 11.

Vegyes fotók 10. 

Vegyes fotók 9.

Vegyes fotók 8. 

Vegyes fotók 7.

Vegyes fotók 6.

Vegyes fotók 5.

Vegyes fotók 4.

Vegyes fotók 3.

Vegyes fotók 2.

Vegyes fotók 1.

+1: Két kép Molnáriból

 >>> Az előző poszt: Hetvenöt éve történt 32. <<<

Ha Ön is szívesen megmutatná a nyilvánosságnak a (Püspökmolnáriban készült vagy a faluhoz egyéb módon kapcsolódó) régi családi fotóit, kérem, küldje el őket e-mailben (címem: kugiblogja@gmail.com), vagy írjon/hívjon/keressen, és elmegyek értük! (A képeket szkennelés után sértetlenül visszaadom!)

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2017.11.24. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: kép iskola névsor püspökmolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr9413345057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása