A mai bejegyzésben is 10 régi fotót mutatok be, amelyeket Palkó Istvánnétól kaptam. Marika néninek ezúton is köszönöm a képeket!

Először lássunk két esküvői fotót 1960-ból. Ezek Kovács Károly és Babos Mária (olvasónk szülei) esküvőjekor készültek. Az elsőn a Babos- és a Kovács-rokonság együtt látható. Jobbról a 4. (az öregúr) Marika néni édesapjának nevelőapja, Kovács József Püspökiből. A felesége, Kovácsné Mariska néni azonban nem volt ott az esküvőn, ugyanis más lányt szeretett volna a nevelt fia mellé...

pne11.jpg

A következő képen az ifjú pár két oldalán a menyasszony szülei láthatók (Komáromi Erzsébet és Babos József). A bal szélen Babos Vince, balról a 3. Babos János (Mariska néni testvére), mellette balról pedig az ő felesége. Jobbról pedig a menyasszony 2 testvére: Babos József és Babos Margit állnak. A testvérek közül Babos Imre hiányzik a képről - talán ő fényképezett.

pne12.jpg

A következő képen a passiót éneklők csoportja látható Karsai Ferenc plébánossal. Balról az első Kiss Károly, (püspöki lakos), mellette a Horváth Miklós bácsi, majd Németh Mária (akit Faragó Mariskának is mondtak). Hátul a kontyos hölgy Kaszás Erzsébet (Vasváron lakik), a rövid göndör hajú hölgy a plébános mögött balról Babos Mária, a szemüveges nő: Hajasné Marton Magdolna, ő volt akkoriban a kántor. Karsai esperes mögött világos kabátban Horváth Ilona, mellette a magas sovány férfi Sipos Sándor. Az atya mögött jobbra a Faragó Mariska néni testvére, Faragó Irén. Az első sorban Holpert Erzsébet, a volt vasvári plébános testvérének lánya, akik akkor Püspökmolnáriban laktak. A jobb oldali férfi: Greffer István, tőle jobbra pedig Kaszásné Ilona.

pne14.jpg

A következő képen egy Medjugore-i zarándoklat (1981 körül): a képen Hajas Lászlóné és Kovács Károlyné, a bal oldali férfi nem helybeli.

pne15.jpg

Egy mariazelli kirándulás fotója következik az 1970-es évekből. Jobbra Komáromi József látható. A csoportban jobbról elől Piri Mihály és felesége, Irén néni. A bal szélen Bárdos Imre bácsi, mögötte Szanyi Antal, majd Kovács Károlyné (Babos Mária), majd Németh Lajosné. A többieket nem sikerült felismerni.

pne16.jpg

Következik egy bérmálási kép (1973-ból vagy 1974-ből), amelyen Fazekas László akkori plébános köszönti Fábián Árpád püspököt. A várakozók között balról látszik Móricz Ilona és Kranczl Éva.

pne17.jpg

Ugyanarról a bérmálásról egy másik kép. Balról jobbra Horváth Gézáné, Németh Lajosné, Kovács Károlyné, kettővel mögötte a magas férfi Piri József, a püspöktől jobbra térdet hajt Papp Béla, mögötte Németh Katalin (ma Lasics Jánosné). A gyerekek között Herczeg Gyöngyi, Takács Ilona, Timár Gyöngyi, a fényképezőgépét tartó férfi mögött pedig balra Kovács Mária, majd Borsos Péter, hátul pedig Sipos Zoltán.

pne18.jpg

Egy későbbi (1990 körüli) kép a karzatról (kórusból). Jobbról balra ifj. Horváth László, kamerával Horváth László, Szemes Éva, Király Marietta, Sipos Henrietta, Piri Mihályné (Irén néni), Vincze Viola, Király Lajosné, Sipos Erika, Kovács Mária, Takács Ilona.

pne19.jpg

Szintén egy bérmáláskor (vagy esküvőn?) készült fotó a karzatról, talán a '80-as évek elejéről. Jobbról a 2. Babos Erzsébet, Kovács Mária, 4 ismeretlen személy, Babos József, Németh Lajosné, Kovács Károlyné, Takács István, Horváth Miklós, Greffer György, előtte talán valamelyik unokája, Molnár Lászlóné, ismeretlen férfi, Babos Józsefné (Kovács Terézia).

pne20.jpg

Végül egy régi csoportkép - talán osztálytalálkozó alkalmával készült. Bal oldalon valószínűleg Pungor Imre tanító, mellette Balikó Mihályné (Pécsvári Éva) tanárnő látható. A tangóharmonikástól jobba fehér ruhában és cipőben Marika néni édesanyja, Kovács Károlyné áll, felette a magas férfi Tőke Gyula lehet.

pne21.jpg

Az előző "vegyes fotók" témájú bejegyzések:

Vegyes fotók 21.

Vegyes fotók 20.

Vegyes fotók 19.

Vegyes fotók 18.

Vegyes fotók 17.

Vegyes fotók 16.

Vegyes fotók 15.

Vegyes fotók 14.

Vegyes fotók 13.

Vegyes fotók 12.

Vegyes fotók 11.

 

Vegyes fotók 10. 

Vegyes fotók 9.

Vegyes fotók 8. 

Vegyes fotók 7.

Vegyes fotók 6.

Vegyes fotók 5.

Vegyes fotók 4.

Vegyes fotók 3.

Vegyes fotók 2.

Vegyes fotók 1.

+1: Két kép Molnáriból

 

>>> Az előző poszt: Az 1696. évi nemesi összeírás <<<

Ha Ön is szívesen megmutatná a nyilvánosságnak a (Püspökmolnáriban készült vagy a faluhoz egyéb módon kapcsolódó) régi családi fotóit, kérem, küldje el őket e-mailben (címem: kugiblogja@gmail.com), vagy írjon/hívjon/keressen, és elmegyek értük! (A képeket szkennelés után sértetlenül visszaadom!)

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2017.11.03. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: kép névsor egyháztörténet püspökmolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr6913135508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása