A mai bejegyzésben folytatom a Kozma Györgytől és családjától kapott fényképek bemutatását. A Kozma-családnak ezúton is köszönöm a fotókat!

kgy4.jpeg

Az első képen Kozma György édesanyjának bátyja, az 1920-as születésű Horváth Miklós látható motoron, katonaként, valószínűleg 1940-ben. A lenti képen is ő látható még regrutaként, valamivel korábban.

kgy10.jpeg

A következő képen színdarabot előadó gyerekeket látunk Holpert István plébánossal az 1940-es évekből. Az első sorban balról jobbra Molnár Teréz (pesti lány volt), Kiss Teréz, középen Greffer Teréz, Marton Gyula, Horváth Anna (ma Kozma Jenőné). A felső sorban balról jobbra Kovács Anna (később Németh Sándorné), Kovács Károly, Holpert István plébános, Horváth István (csipkereki), Kranczl Mária (később Körhöczné).

kgy5.jpeg

Jöjjön egy aratási kép, évszám nélkül. Ezen Horváth Márton, Horváth Anna (ma: Kozma Jenőné) és édesapjuk, Horváth György látható.

kgy6.jpeg

Az alábbi fotó a hátulján szereplő felirat szerint "Masinálási emlék 1954." A középső sorban jobbról Horváth Irma, balról a Herczeg Mária, a középső ismeretlen, a hátsó sorban jobbról a 2. Szalai (Gergő) Anna, a jobb szélső Droppa Teréz ("menhelyi" lány volt), jobbról a 3. Sipos Julianna, a bal szélső lány hátul Járfás Ilona, mellette Horváth Anna (Kozma Jenőné), elől balról jobbra: Szalai Antal, Kozma Jenő, Babos József, Böröcz Imre,

kgy7.jpeg

Jöjjön még egy masinálási kép, ezúttal korábbról (de a készítés pontos éve nem ismert). Majsa János cséplőgépe előtt állnak az aratók. A bal szélen: Horváth György (Annus néni édesapja), mellette sötét ruhában Majsa János, középtájon az egyik sapkás fiú Komáromi Ferenc, az egyik lány Jobbágyi Erzsébet, az egyik fehér kendős nő Babos Erzsébet (Babos Pista bácsi testvére). A gép tetején az "etető" áll, aki valószínűleg Horváth János.

kgy12.jpeg

Horváth Annus néniék iskolai csoportképe következik. A jobb szélen Pungorné éppen fegyelmezi a gyerekeket... A gyerekek pedig inkább nevetnek vagy katonásan szalutálnak. Az első sorban jobbról a 2. kisfiú: Horváth József ("bűnös"), a bal szélen a jobbra néző kisfiú Majsa János. Balra fent a magas lány Marton Anna.

kgy8.jpeg

Jöjjön egy családi csoportkép. Elöl az 1920-ban összeházasodott Horváth György és felesége, született Piri Teréz látható, hátul pedig 3 gyerekük a 7-ből: balról Anna (Kozma Jenőné), középen Márton, jobbról pedig Terézia.

kgy11.jpeg

Egy régi katonaképpel zárjuk a mai sort. Ezen Piri Antalt, az itt látott Piri Teréz testvérét, tehát Kozma Jenőné Horváth Annus néni nagybátyját láthatjuk.

piri_antal.jpeg

 

Az előző "vegyes fotók" témájú bejegyzések:

Vegyes fotók 48.

Vegyes fotók 47.

Vegyes fotók 46.

Vegyes fotók 45.

Vegyes fotók 44.

Vegyes fotók 43.

Vegyes fotók 42.

Vegyes fotók 41.

Vegyes fotók 40.

Vegyes fotók 39.

Vegyes fotók 38.

Vegyes fotók 37.

Vegyes fotók 36.

Vegyes fotók 35.

Vegyes fotók 34.

Vegyes fotók 33.

Vegyes fotók 32.

Vegyes fotók 31.

Vegyes fotók 30.

Vegyes fotók 29.

Vegyes fotók 28.

Vegyes fotók 27.

Vegyes fotók 26.

Vegyes fotók 25.

Vegyes fotók 24.

Vegyes fotók 23.

Vegyes fotók 22.

Vegyes fotók 21.

Vegyes fotók 20.

Vegyes fotók 19.

Vegyes fotók 18.

Vegyes fotók 17.

Vegyes fotók 16.

Vegyes fotók 15.

Vegyes fotók 14.

Vegyes fotók 13.

Vegyes fotók 12.

Vegyes fotók 11.

Vegyes fotók 10. 

Vegyes fotók 9.

Vegyes fotók 8. 

Vegyes fotók 7.

Vegyes fotók 6.

Vegyes fotók 5.

Vegyes fotók 4.

Vegyes fotók 3.

Vegyes fotók 2.

Vegyes fotók 1.

+1: Két kép Molnáriból

Ha Ön is szívesen megmutatná a nyilvánosságnak a (Püspökmolnáriban készült vagy a faluhoz egyéb módon kapcsolódó) régi családi fotóit, kérem, küldje el őket e-mailben (címem: kugiblogja@gmail.com), vagy írjon/hívjon/keressen, és elmegyek értük! (A képeket szkennelés után sértetlenül visszaadom!)

 

>>> Az előző poszt: Száz éve történt 61. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2020.11.13. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: kép püspökmolnári püspöktamási rábapüspöki

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr716279990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása