A mai bejegyzésben 10 régi fotót teszek közzé, melyeket olvasónk, Palkó Istvánné bocsátott rendelkezésemre. Marika néninek ezúton is köszönöm a képeket!

pne1.jpg

pne2.jpg

Az első képen balról jobbra: Szanyi Antal, Babos Mária (olvasónk édesanyja), Piri József és Babos József.

 

 

 

A bal oldali fotó 1955-ben készült, a kerítés alapján talán a vasútállomáson. Balról jobbra: Kovács Erzsébet (Lászlóné), Marton Ilona és Babos Mária.

 


 

 

 

 

 

 

 A lenti képen Babos Vince és Babos Imre láthatók. A háttérben Szabó Károlyék háza (Molnár Lászlóéktól nyugat felé)pne3.jpg

A következő 2 kép csépléskor készült. A jobb szélen Babos Mária, Marika néni édesanyja látható. A meztelen felsőtestű férfi valószínűleg Jobbágyi János.

pne4.jpgpne5.jpg

pne6.jpg

pne10.jpgA fenti képen 1935-ös születésű lányok láthatók Püspökiből. A jobb szélen Babos Mária ül. Balról az első Kovács Erzsébet, jobbról hátul Békefi Árpádné (Ilonka néni), 

 

 

 

A bal oldalon Babos István (kőműves) és Számedli Mária esküvői fényképe látható.

 

 

 

 

 

 

A lenti fotón balról jobbra Kovács Károlyné, Molnár Lászlóné és lánya, Marika, Kaszás Péterné (Szabó Katalin) és Babos Margit látható. A kép 1958. február 3-án készült Molnárék régi házánál.

pne7.jpg

pne8.jpg

A bal oldali fényképen a kis Kovács Marika és Novák Ilonka néni unokája, Jánoska látható, aki Pesten lakott, és Püspökiben nyaralt. A kép 1963 körül készült.

A háttérben Novákék háza látható, ahol Marika néni is lakott 2 évig. A házról ebben a posztban mutattam fényképet.

 

 

 

 

 

 

 

Végezetül: egy családi üdülés képe Vonyarcvashegyről, a vállalati üdülőből. Jobbra Kovács Károly (olvasónk édesapja), mellette felesége, Babos Mária, előttük pedig fiuk, ifj. Kovács Károly. A többiek idegenek, a vállalati üdülő vendégei.

pne9.jpg

A hétfői bejegyzés - az ünnepre való tekintettel - kimarad, folytatás jövő pénteken. 

Az előző "vegyes fotók" témájú bejegyzések:

Vegyes fotók 20.

Vegyes fotók 19.

Vegyes fotók 18.

Vegyes fotók 17.

Vegyes fotók 16.

Vegyes fotók 15.

Vegyes fotók 14.

Vegyes fotók 13.

Vegyes fotók 12.

Vegyes fotók 11.

Vegyes fotók 10. 

Vegyes fotók 9.

Vegyes fotók 8. 

Vegyes fotók 7.

Vegyes fotók 6.

Vegyes fotók 5.

Vegyes fotók 4.

Vegyes fotók 3.

Vegyes fotók 2.

Vegyes fotók 1.

+1: Két kép Molnáriból

 

>>> Az előző poszt: Uradalmi álláshirdetés 1912-ből <<<

Ha Ön is szívesen megmutatná a nyilvánosságnak a (Püspökmolnáriban készült vagy a faluhoz egyéb módon kapcsolódó) régi családi fotóit, kérem, küldje el őket e-mailben (címem: kugiblogja@gmail.com), vagy írjon/hívjon/keressen, és elmegyek értük! (A képeket szkennelés után sértetlenül visszaadom!)

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2017.10.20. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: kép névsor püspökmolnári püspöktamási

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr7213017098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása