pn33.jpgA mai bejegyzésben a Palkó Istvánnétól kapott képek utolsó csoportját mutatom be.

Marika néninek ezúton is köszönöm a fotókat!

Először lássunk néhány "szüretis" képet.

A bal oldali fotó egy ilyen alkalommal készült, a fűben két magyar ruhás lány ül: jobbra Marika néni édesanyja, Kovács Károlyné (született Babos Mária), mellette pedig Kovács Erzsébet.

Alul pedig benyúlik a fotós árnyéka.

 

 

 

Az alsó képen pedig szüretin felvonuló "cigányasszonyokat" láthatunk: Takács Ilona, Papszt Katalin, Németh Ilona. Kb. a '70-es évek közepén készülhetett a fénykép. Marika néni fotózta, Smena típusú szovjet fényképezőgéppel.

pne34.jpg

Egy szülői munkaközösség által szervezett szüreti felvonulás fotóját látjuk. A szekéren Horváth Géza és felesége, Irénke néni (szemüvegben), és Németh Lajos bácsi. A bakon ülőket nem sikerült felismerni. (Talán Bárdos Ferenc és felesége?)

pne35.jpg

Következzen egy szülői munkaközösségi kirándulás fotója Sopronból, kb. 1968-ból. Középen guggol Gyarmati Istvánné, jobb szélen Büki Antal és felesége, Ella néni, mögöttük középen Szeléné (Lenke néni), a balra álló hölgy ismeretlen, középen Kovács Károly és (fehérben) felesége, Babos Mária, a balról elől álló férfi ismeretlen. Mögötte a bal szélen Antal János. Babos Mariska néni fölött Németh Lajos, tőle jobbra a felesége, Erzsi néni, majd Kiss Gyuláné (Mariska néni), aztán (kalapban) Szele Pál tanácselnök, tőle jobbra a magas férfi Kranczl János, balra mellette a felesége, Juci néni, majd Jobbágyi Károly. A többieket a távolság miatt nem sikerült felismerni.

pne36.jpg

pn32.jpg

A bal oldali képen a katonaként szolgáló Babos Gyula (Marika néni anyai nagyapjának a testvére) látható a kitüntetéseivel, és - a kép közepén - id. Sipos Lajos.

 

 

 

 A lenti képek közül balról ismét Babos Gyula fotója látható, aki községünkben (Rábapüspökiben) született 1914-ben, katona volt, megjárta a II. világháborút, nyugdíjazásakor alezredesi rangig jutott el. Budapesten élt, Püspökmolnáriban van eltemetve.

Jobbról pedig a bátyja, Babos István látható, aki kőműves mester volt. Meghalt 2004. szept. 21-én. A fotó Knebel Jenő cs. és kir. udvari fényképész műtermében készült Szombathelyen.

pn31.jpgpne37.jpg

 Az előző "vegyes fotók" témájú bejegyzések:

Vegyes fotók 23.

Vegyes fotók 22.

Vegyes fotók 21.

Vegyes fotók 20.

Vegyes fotók 19.

Vegyes fotók 18.

Vegyes fotók 17.

Vegyes fotók 16.

Vegyes fotók 15.

Vegyes fotók 14.

Vegyes fotók 13.

Vegyes fotók 12.

 

Vegyes fotók 11.

Vegyes fotók 10. 

Vegyes fotók 9.

Vegyes fotók 8. 

Vegyes fotók 7.

Vegyes fotók 6.

Vegyes fotók 5.

Vegyes fotók 4.

Vegyes fotók 3.

Vegyes fotók 2.

Vegyes fotók 1.

+1: Két kép Molnáriból

 >>> Az előző poszt: Hetvenöt éve történt 33. <<<

Ha Ön is szívesen megmutatná a nyilvánosságnak a (Püspökmolnáriban készült vagy a faluhoz egyéb módon kapcsolódó) régi családi fotóit, kérem, küldje el őket e-mailben (címem: kugiblogja@gmail.com), vagy írjon/hívjon/keressen, és elmegyek értük! (A képeket szkennelés után sértetlenül visszaadom!)

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2017.12.18. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: kép szüreti felvonulás névsor püspökmolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr1413506137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.