1000.jpgKedves Olvasók! Ez a nap is eljött! :)

A 2011. szeptember 8-a óta működő blogom elérte az 1000. bejegyzéstami nemcsak az ünneplésre jó alkalom, de a számvetésre is. Röviden összefoglalom, mit értem el eddig, és ebből mire vagyok a legbüszkébb.

A blog indulásakor még közéleti/közpolitikai témákról is írtam, ám azokat fokozatosan elhagytam, így a blog kizárólag Püspökmolnári helytörténetéről szól.

Büszke vagyok arra, hogy létrehoztam egy olyan oldalt, ami községünkkel kapcsolatos, és napról-napra sokan - sőt, egyre többen - olvassák. Vagyis egyre több ember megismerkedik Püspökmolnári múltjával - és egy kicsit talán a jelenével is.

Eredmények

A facebookon jelenleg 675-en, a blog.hu-n 62-en követik a blogot. (5 évvel ezelőtt, az 500. blogbejegyzésnél még csak 208 és 4 volt ez a két követői létszám.)  Egy időben a google+ -on is volt néhány tucat követő, de az az oldal sajnos megszűnt.

A napi átlagos lapletöltés (a kattintások száma) 150 körül van, de voltak ennél jóval magasabb értékek is. A "valaha volt legerősebb nap": 2014.07.16-án volt, amikor is 1952 lapletöltés volt az oldalon! A blog indulása óta pedig összesen mintegy 305.000 lapletöltés történt! (5 évvel ezelőtt ez még csak 98.000 volt.)

A legolvasottabb blogbejegyzések listája a bal oldali panelen látható (TOP 10 poszt). Közülük az 1. helyezett olvasottsága már a 6.000-et közelíti, de a lista 10. helyére is 1822. kattintással lehetett felkerülni.

Engedjék meg, hogy minden évből megnevezzek egy olyan posztot, ami különösen közel áll hozzám. (A linkekre kattintva Önök is elolvashatják őket.)

2011-ben: Volt egyszer egy molnári kastély

2012-ből egy verses bejegyzés: A molnári révész lánya

2013: Régi parasztházak 2. (benne egy régi családi fényképünkkel)

2014-ben a földgolyó másik oldaláról sikerült forrást szereznem ehhez a poszthoz: Zelkó Zoltán Peruban

2015: Egy takács javainak árverése (1808.) - egy falusi kisiparos életviszonyaiba enged betekintést, aki Molnáriban lakott

2016: Egy érdekes képeslap Rábamolnáriról

2017-ben egy új köztéri emlékművel gyarapodott Püspökmolnári: Piry Cirjék emléktáblájának avatása

2018-ban egy községünknél lezajlott csatát ismertettem: Lovas csata a törökkel községünknél

Hogy mennyi mindent árulhat el pl. egy antikváriumban talált boríték, arról írtam ebben a 2019-es posztban: A szenttamási tejszövetkezet borítékja 1906-ból

2020-ban - személyes okok miatt - a nagyapám Don-kanyarban készült fotóit bemutató poszt volt a kedvencem (de a közel 1300-as lapletöltés szerint az olvasóké is): Vegyes fotók 41.

De akár több tucatnyit is mondhatnék, mert valamilyen szempontból szinte mind különleges.

Eredménynek tekintem azt is, hogy a blogon közzétett tartalmakból több könyv, tanulmány is született, de ide tartozik az is, hogy elindult a Püspökmolnári Helytörténeti Klub, mint alulról szerveződő helyi közösség, amely immár 2 éve működik. Ennek összejövetelein bárkit szívesen látunk, akár egy-egy alkalomra is! Fogadják szeretettel a járvány utáni első összejövetel rövid meghívóját:

Június 27-én (szombaton) 15.00 kezdettel helytörténeti sétára kerül sor a Béke utcában, ahol régi fotók, térképek, légifotók segítségével ismerkedünk az utca történetével. Indulás a szenttamási haranglábtól. Mindenkit szeretettel várunk!

Köszönet az Olvasóknak!

Kedves Olvasók! Az, hogy idáig eljutottam, az Önök érdeme is! Az, hogy olvassák az írásaimat, lájkolják és megosztják őket, nagyon jól esik! A megosztásoknak különösen örülök, mert így olyanokhoz is eljuthatnak az írások, akik messzire kerültek a faluból és nekem nem ismerőseim. Kérem, ezután is osszák meg a bejegyzéseimet, ha tetszik Önöknek!

Külön köszönöm, ha fotókat, dokumentumokat, történeteket is adnak közzététel céljából! (Szerencsére eddig is sokan voltak, és most is vannak olyanok, akik ígértek képeket.) Annak is örülök, ha felhívják a figyelmemet egy részletre, egy online adatbázisra, vagy ha pontosítanak egy nevet, adatot, stb. A továbbiakban is számítok a segítségükre! Köszönöm!

A blog címén továbbra is várok közzétételre bármilyen - Püspökmolnári történetéhez kapcsolódó - képet, iratot, történetet. E-mail cím: kugiblogja@gmail.com 

És végezetül még mindig fenntartom ezt a régi felhívásomat:  

Vendégszerzői "program"

Aki kedvet érez magában ahhoz, hogy a blogolást kipróbálja, és van pl. néhány archív családi fotója, és/vagy története, amit szívesen megosztana másokkal a saját neve alatt, akkor legyen a társszerzőm! Bevezetem a blogírás "rejtelmeibe", segítem az első posztok megszületését. A téma bármi lehet, ami községünk múltjához kapcsolódik. Tárjuk fel, és írjuk együtt Püspökmolnári történelmét!

 

>>> Az előző poszt: Vegyes fotók 46. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2020.06.19. 07:30 2 komment

Címkék: személyes püspökmolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr5315810402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andre Lowoa · https://gloria.tv/lowoa 2020.06.19. 18:37:52

Gratulálok ehhez a helytörténeti feldolgozó munkához, biztosan találsz még valami újdonságot, várom az újabb bejegyzéseidet.

kugi · http://kugi.blog.hu 2020.06.19. 21:18:35

@Andre Lowoa: Köszönöm a gratulációt! :)
A munka nem áll meg, még sok anyagom van, ami közlésre vár.
süti beállítások módosítása