Kedves Olvasók! Régóta tervezek már írni a helyi futballcsapat (sportkör) múltjáról, és ehhez keresek régi fotókat, esetleg egyéb dokumentumokat különösen az '50-60-70-es évekből. Akinek van ilyen régi fotója (mert például valamely családtagja focizott), kérem, értesítsen!

És akkor jöjjön a mai bejegyzés, amiben egy érdekes képeslapot mutatok be Rábamolnáriról. Ezt egy korábbi aukció online kínálatában találtam, és felvettem a kapcsolatot az eladó Darabanth Kft-vel, akik készségesen a rendelkezésemre bocsátották a képeslap fotóját. Köszönöm nekik! Íme a kép:

1406987.jpg

A képeslap nagyon hasonlít két korábban már közzétett lapra. Az egyik itt látható, ehhez képest a fenti lapon újdonság a kastély fényképe. Vagyis meglehet, hogy az itt közölt képeslap még a kastély lebontása (1927) előtt készült, a fent belinkelt lap pedig később, ezért hiányozhat róla a kastély fényképe.

A másik hasonló lapot itt tettem közzé. Mindkettőn 3 fotót látunk, de ezek elrendezése más, továbbá a kőhegyi fénykép is különbözik.

Felhívnám még a figyelmet a "Kinczky" szóra, ami nyilvánvaló elírás, a kastély tulajdonosa ugyanis gróf Kinsky Zdenkó volt (Festetics Georgina férje).

Kapcsolódó bejegyzések:

Képeslap Püspöktamásiról (szintén a Darabanth Kft.-től kapott kép)

Régi képeslap Püspökmolnáriról

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!  

Szerző: kugi  2016.11.23. 07:47 Szólj hozzá!

Címkék: vasút kastély képeslap rábamolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr2511978156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása