Kedves Olvasók! Itt az év vége, a számvetés ideje. Ahogy tavaly ilyenkor is tettem, úgy most is röviden összefoglalom a blogon elért eredményeimet, az ezzel kapcsolatos gondolataimat.

Januártól decemberig (a jelenlegivel együtt) öszesen 72 bejegyzést írtam. A facebookon a követőim száma 646 (112-vel több, mint tavaly év végén), a  blog.hu-n pedig további 55 fő. 2019-ban a lapletöltések száma szempontjából a "legerősebb nap" június 2. volt, amikor 872 kattintás történt a blogon! (Az "ezüstérmes" június 10 lett 527 lapletöltéssel.) Az összes lapletöltés száma a blog indulásától mostanáig mintegy 274 ezer!

A 72 bejegyzés közül a 3 legolvasottabb ez volt (de mivel fényképes posztokról van szó, helyesebb a "legnézettebb" kifejezés használata:

1. Vegyes fotók 35.: 445 megtekintés

2. Vegyes fotók 34.: 377 megtekintés

3. Vegyes fotók 33.: 344 megtekintés

Az én személyes kedvenceim 2019-ből ezek a posztok voltak:

Az 1848-as orradalom 50. évfordulójának itteni ünnepléséről fennmaradt újságcikkek

A szenttamási tejszövetkezet borítékja 1906-ból: a borítékra egy antikvárium kínálatában akadtam rá, amit megvásároltam, és bemutattam itt a blogon

Oklevél egy sziget eladományozásáról a 13. századból: bár az oklevél nem eredetiben, hanem csak 18. századi átiratban maradt ránk, de fontos forrás községünk középkori múltjának tanulmányozásához!

Megjelent egy újabb könyvem is az év során: "Püspökmolnári. Egy Rába-menti kis falu élete" címmel, amit ebben a posztban mutattam be. Az általam megélt személyes történelemről szól, így ez is helytörténeti témájú. (A könyv még kapható nálam! Akit érdekel, kérem, keressen!

Bár már 2018-ban megjelent a Püspökmolnári ÖTE 130 éve című könyvem, de a bemutatója 2019-re csúszott át (lásd itt).

2019 történéseihez tartozik, hogy a Kalandozni jó! blogon egy vendégposztom jelent meg Molnári egykori birtokosáról, Sallér Juditról. Ez itt olvasható.

A "blogból kinőtt" Helytörténeti Klub januártól novemberig minden hónapban tartott egy "foglalkozást" (a decemberi az ünnepi készülődés miatt elmaradt - ahogy tavaly is). Megnéztük a szóréban található helytörténeti gyűjteményt, végigjártuk a község 3 régi temetőjét, voltunk az evangélikus imaházban (erről a Credo Rádió hangfelvételt is készített), kimentünk a vasútállomásra és a vashídhoz, illetve nézegettünk régi családi fotókat és térképeket. Novemberben a könyvbemutató volt a klub idei utolsó programja, folytatás januárban. A konkrét időpont még "egyeztetés alatt", de minden érdeklődőt szeretettel várunk jövőre is!

Most pedig arra kérem minden kedves Olvasómat, hogy szavazzon (1-5-ig, az iskolai osztályzatoknak megfelelően): 

Ne feledjék, észrevételeiket, ötleteiket, kiegészítéseiket szívesen fogadom jövőre is! Szóljanak hozzá a posztjaimhoz vagy írhatnak e-mailt is: kugiblogja@gmail.com 

 Most a blog téli szünetre vonul, friss bejegyzés január közepétől várható. De addig is:

ujevre_2019.jpg

 

>>> Az előző poszt: Ötven éve történt 88. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!  

Szerző: kugi  2019.12.30. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: személyes

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr4615368506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása