A korábban megkezdett sorozatot folytatva ezúttal is régi családi fotókat teszek közzé. A mai képeket Horváth József bocsátotta rendelkezésemre, akinek ezúton is köszönöm!

uttoro_utca_31.jpg

Ez az 1945 előtti kép Kovács Miklós vegyeskereskedése előtt készült, ahogy az a feliraton is olvasható. (Ma ez a Festetics György - volt Úttörő - utca 31. alatti ház.) Kovács Miklós csendőr tiszthelyettes volt, nyugdíjba vonulása után nyitott vegyesboltot. Rövid életrajza (elsősorban az I. világháborús tettei) itt olvasható.
Személyek balról jobbra: Csejtey Julianna (kislány), Kovács Miklósné, ismeretlen, Kovács Babi, Kovács Miklós, ismeretlen, Kovács Jenő, ismeretlen. Aki felismer valakit az ismeretlen személyek közül, kérem, tudassa velem!

Molnáriban akkoriban egyébként több vegyeskereskedés is működött. Behmék boltjáról itt mutattam képet, a szóréról itt, a háború idején közellátásra kijelölt kereskedőkről pedig ebben a bejegyzésben írtam.

neni_a_dozsa_parkban.jpg

A Dózsa parkban készült kép, háttérben az Úttörő u. 35. sz. ház. Akkor még nagy fák voltak a területen - és poros út, a néni Csejtey Ilona (Horváth József feleségének a nagynénje).

horvath_jozsef_a_dozsa_utcaban.jpg

Horváth József a Dózsa utcában, a 13-as számú ház előtt. Háttérben keresztben a 15-ös házszám alatti régi parasztház pajtája. (Erről a régi házról ebben a posztban mutattam képeket.)

2016-03-12_15_07_51.jpg

Olvasónk édesapjának bekeretezett díszes obsitja. (Obsit: katonai elbocsátó, leszerelő levél.) A rábamolnári id. Horváth József - ahogy a lap alsó részén is olvasható - 1933. október 5-től teljesített katonai szolgálatot, 1935 március 30-án huszár őrvezetőként szerelt le. A rajzolt huszár nyakára a leszerelt katona arcképét montírozták. A harcosokkal, ágyúkkal, katonai zászlókkal, az erdélyi és a magyar címerrel ékesített obsiton felül Horthy Miklós kormányzó arcképét, alul az angyalok által tartott koronás kiscímert láthatjuk, utóbbi felett a magyar Hiszekegy olvasható. A kép 4 sarkában pedig a budapesti Szabadság-téri Trianon-szoborcsoport szobrai (Észak, Dél, Kelet, Nyugat) láthatóak.

A sorozat első része ide kattintva tekinthető meg.

Ha Ön is szívesen megmutatná a nyilvánosságnak a régi családi fotóit, kérem, küldje el őket e-mailben (címem: kugiblogja@gmail.com), vagy írjon/hívjon/keressen, és elmegyek értük! (A képeket szkennelés után sértetlenül visszaadom!)

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2016.08.19. 09:01 Szólj hozzá!

Címkék: kép ház rábamolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr5910426490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása