A mai bejegyzésben olyan újságcikkeket ismertetek 1924 augusztusából a Vasvármegye című lapból, amelyek községünkhöz köthetők.  (A "száz éve történt" sorozat előző, 1924 júliusi újságcikkeket tartalmazó bejegyzése itt olvasható.)

Egy korábbi posztban írtam a rábamolnári uradalom 1925 őszi eladásáról. Úgy tűnik, ennek volt már  előzménye 1924 nyarán is (Vasvármegye 1924.08.24. 4. oldal):

vasva_rmegye_19240824_4o.jpg

Érdekes az Apponyi Alberttel kapcsolatos részlet, amiről eddig más forrásból nem volt tudomásom!

Egy korábbi bejegyzésben írtam a rábapüspöki vízerőmű 1906-os - állítólagos - tervéről. Egy ehhez hasonló elképzelésről szól a lap augusztus 30-i számának egyik cikke (3. oldal):

vasva_rmegye_19240830_3o.jpg

Bár egy község sincs név szerint említve, de a 65 település között Püspökmolnári elődközségei is ott lehetnek.

Kedves Olvasók! Mivel az elmúlt pár hónapban kevés időm volt kutatni, a korábban összegyűjtött anyagaim pedig egyre fogynak, ezért a blogbejegyzések száma a jövőben sajnos ritkulni fog... Ezen az segíthetne, ha kaphatnék Önöktől/Tőletek a blogon való közlésre régi családi fotókat, iratokat, történeteket. Kérem, járuljanak/járuljatok hozzá ily módon a bejegyzések számának növeléséhez, ezáltal pedig Püspökmolnári - és az itt élők - múltjának feltárásához! Előre is köszönöm!E-mail címem: kugiblogja@gmail.com  

>>> Az előző poszt: Száz éve történt 78. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2024.08.26. 07:00 Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság rába újságcikk rábamolnári száz éve történt

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr3418472737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása