2014-07-13_10_13_01.jpgHosszú idő után ezúttal folytatódik az I. világháborút megjárt községbelieket bemutató sorozat. A mai bejegyzésben egy tüzért mutatok be a Felszeghy Ferenc és Reé Antal által szerkesztett "A magyar tüzér. A magyar tüzérség története" (Bp. 1938.) c. könyvből, amit nemrég kölcsönkaptam Somogyi Gabriellától. Ezúton is köszönöm!

Ennek a könyvnek egy másik példányát már láttam korábban, de abban ezek szerint átsiklottam Babos Károly felett. (Ennek egy kiszakadt lap is lehetett az oka...)

Rövidítések:

K.cs.k.: Károly csapatkereszt (12 heti folyamatos frontszolgálattal lehetett elnyerni)

H. e. é.: Magyar Háborús Emlékérem (Alapítására 1929 májusában került sor. A fronton teljesített szolgálat alapján karddal és sisakkal, míg a hátországi szolgálat alapján kard és sisak nélküli díszítéssel adományozták.)

370811077_832194468348639_7059035833624742119_n.jpg

Babos Károly a Szombathelyen élő Babos Edit nagyapjának testvére volt. 

 

Kedves Olvasók! Akinek a hozzátartozója harcolt az I. világháborúban, és tud róla néhány adatot, ill. van róla fotója is, kérem, értesítsen! Szívesen közzétenném a blogon ebben a sorozatban! E-mail címem: kugiblogja@gmail.com

 

A sorozat eddigi bejegyzései:

Veszteséglisták III.

Veszteséglisták II.

Veszteséglisták I.

Az I. világháború hősi halottjai

Horváth György

Károlyi József

Babos Vince és Kiss János

Rodler József portréja

Kinsky Norbert eleste

Marton János és Dávid Imre

Schaden Imre és vitéz Szalay György

Poór Vince és Orbán István

Kovács István és Molnár György

Bencsik János és Józsa Kálmán portréja

Az Ormosi-testvérek

Treplán János és Varga István

Kovács János és Szijj József

 

Kedves Olvasók! Mivel az elmúlt pár hónapban kevés időm volt kutatni, a korábban összegyűjtött anyagaim pedig egyre fogynak, ezért a blogbejegyzések száma a jövőben sajnos ritkulni fog... Ezen az segíthetne, ha kaphatnék Önöktől/Tőletek a blogon való közlésre régi családi fotókat, iratokat, történeteket. Kérem, járuljanak/járuljatok hozzá ily módon a bejegyzések számának növeléséhez, ezáltal pedig Püspökmolnári - és az itt élők - múltjának feltárásához! Előre is köszönöm!

E-mail címem: kugiblogja@gmail.com

 

>>> Az előző poszt: Vegyes fotók 56. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2024.02.09. 07:00 Szólj hozzá!

Címkék: kép rábamolnári I. világháború

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr2618321663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása