A mai bejegyzésben egy régi képeslapot mutatok be Püspökmolnáriból. Bár a lap 4 részét az "akkor és most" c. sorozat keretében már közzétettem, de lássuk most a lapot egyben:

regi_kepeslap.jpg

A képeslap talán valamikor az 1950-es években készült, a Képzőművészeti Alap kiadóvállalata adta ki. Én ezt anno a községi könyvtárban lévő Falukrónikában találtam, de itt is látható egy - feladott - példánya.

A képeken ábrázolt épületek (a linkre kattintva az "akkor és most" sorozat megfelelő bejegyzése jön be, ahol az épületek történetéről külön-külön írtam):

Bal felső kép: szenttamási harangláb és állami általános iskola (egykori katolikus elemi iskola)

Jobb felső kép: egykori intézői lakás

Bal alsó kép: egykori tanácsház

Jobb alsó kép: molnári harangláb, szóré, bolt és kocsma

Hasonló bejegyzések:

Régi képeslap Rábamolnáriról

Képeslap Püspöktamásiról

Még egy képeslap Rábamolnáriról

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2015.02.02. 08:59 4 komment

Címkék: kép képeslap püspökmolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr587095771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagy imola 2015.12.10. 15:39:54

Hááát... Talán jobb lett volna eredetijében renoválni mind a 4-et. Ez magánvélemény. Az intézői lakás 2 bástyájáért nagy kár! Az egykori Tanácsházához nyúlni, úgy hogy ma egy szoc.reál lakóház legyen:vétek a község ellen. Tudom abban az időben az ilyesmiről teljesen más volt a vélekedés.
Köszönöm a megosztást, további sikeres kutatást ! Üdv:Imola

kugi · http://kugi.blog.hu 2015.12.11. 12:29:31

@nagy imola: Valóban kár értük...:( De a lakók nyilván a saját érdeküket nézték. Mivel az épületek nem voltak védettek (és ma sem azok), így semmilyen jogalap nem volt az átépítési korlátozásra...
Köszönöm a kommentet! :) Üdv: Gábor

nagy imola 2015.12.11. 18:03:36

Köszönöm a választ. Kellemes hétvégét, jó
pihenést kívánok. Üdv: Imola

kugi · http://kugi.blog.hu 2015.12.11. 20:22:51

@nagy imola: Köszönöm! Én is pihentető szép hétvégét kívánok! Üdv: Gábor
süti beállítások módosítása