A mai bejegyzésben egy 1926-os evangélikus elemi iskolai csoportképet mutatok be a községi könyvtárban megtalálható ún. Falukrónikából.

1926 evangélikus.jpg

A kép bal szélén Balikó Mihály evangélikus iskolai tanítót láthatjuk, aki 1907-1947 között oktatta az ide járó nebulókat. Hogy a másik szélen látható két hölgy ki lehet, nem tudom. (Van valakinek ötlete?) Érdekes a jobb szélen megbújó kisgyerek is. Vele együtt összesen 24-en vannak a képen, 21 diák és 3 felnőtt. 

Aki felismert valakit a képről, kérem, írja meg! Továbbra is várok régi iskolai csoport- vagy tablóképeket a századelőtől az 1951-52-es tanévig bezárólag!

 

Felhívás!

Az I. világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából szeretném összegyűjteni Püspökmolnári I. világháborús katonáinak portréit, egyéb dokumentumait (katonakönyv, levelek a frontról, egyéb iratok, tárgyak, stb.), kellő mennyiségű anyag esetén kiállítás céljából. Akinek van ilyen a birtokában (illetve tud olyanról, akinek van ilyen a birtokában), kérem, értesítsen! (Nem csak a hősi halottak, hanem a háborút túlélő katonák is érdekelnek!)
Személyesen vagy e-mailben egyaránt várom a megkereséseket! Előre is köszönöm!
E-mail címem: kugiblogja@gmail.com

 

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2014.02.10. 09:23 Szólj hozzá!

Címkék: iskola evangélikus tablókép rábaszenttamás

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr245797770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása