A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkársága - az 1299/2011. (IX. 1.) Korm. határozatban megfogalmazott szempontokat figyelembe véve - közzétette tervezetét az ország járások szerinti beosztására. Országosan 168 járás, Budapesten pedig hét úgynevezett körzet létrehozását tervezik. A társadalmi egyeztetésre bocsátott tervezet itt érhető el.

Az elképzelés szerint Vas megye 7 járásra tagolódik majd: Celldömölk, Körmend, Kőszeg, Sárvár, Szentgotthárd, Szombathely és Vasvár lesznek majd járási központok. Községünk a vasvári járás része lesz, ahova összesen 22 település tartozik majd (gyakorlatilag az eddigi kistérség, Egervölgyet kivéve, melyet ezután a sárvári járáshoz sorolnak).

Megyénkben két kistérség, ill. azok központjai tartoznak majd az átalakítás vesztesei közé: az őriszentpéteri és a csepregi kistérség lakói. Őriszentpéter és Csepreg ugyanis nem lesz járási székhely. Az őrségi falvakat Körmend és Szentgotthárd között "osztják szét", a mostani csepregi kistérség települései pedig a kőszegi és a sárvári járáshoz kerülnek.

A járások kialakításának koncepciója, történeti és nemzetközi áttekintés, ill. az ország teljes járási beosztása letölthető az államtitkárság honlapjáról. A tervezettel kapcsolatos véleményeket jan. 20-ig várja az államtitkárság a teruletikozig@kim.gov.hu címen.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a blog törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2012.01.10. 14:58 Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet közigazgatás

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr403534289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása