andrasofszky_barna.jpg2014 júniusában "Kilencven feletti gondolatok" címmel interjút közölt Dr. Andrásofszky Barna főorvossal, a Magyar Egészségügyi Társaság örökös tiszteletbeli elnökével az AMEGA Légúti Kalauz című újság.

A doktor úr fiatal katonaként – hegyivadászként – 1945-ben Püspöktamásiban is megfordult, később Sárváron, Szombathelyen is dolgozott, majd elkerült Vas megyéből. Az életinterjú katonasággal és községünkkel kapcsolatos részét az alábbiakban közlöm.

Balra Dr. Andrásofszky Barna időskori portréja látható az interjút közlő újságcikkből.

Lássuk az interjúrészletet: 

andrasofszky1.jpgandrasofszky2.jpgandrasofszky3.jpg

Valakinek a családjában van információ a doktor úrról, és az itt közölt esetekről? És vajon kinek az életét menthette meg?

A doktor úrral készült teljes interjú ide kattintva olvasható el.

Március első felének eseményeiről Holpert István püspöktamási plébános ezt írta a naplójába.

 

Minden kedves hölgy Olvasómnak boldog nőnapot kívánok!

 

>>> Az előző poszt: Ötven éve történt 101. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2021.03.08. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: visszaemlékezés püspöktamási II. világháború

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr9516450820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása