Kedves Olvasók! Itt az év vége, a számvetés ideje. Ahogy tavaly ilyenkor is tettem, úgy most is röviden összefoglalom a blogon elért eredményeimet, az ezzel kapcsolatos gondolataimat.

Januártól decemberig (a jelenlegivel együtt) öszesen 75 blogbejegyzést írtam. A facebookon a követőim száma 722 (ez 76-tal több, mint tavaly ilyenkor), a  blog.hu-n pedig további 62 fő. A lapletöltések száma szempontjából az idei év "legerősebb napja" augusztus 29. volt, amikor 1155 kattintás történt a blogon! (A tavalyi rekord 872 volt.) Az "ezüstérmes" január 13 lett 1103 lapletöltéssel. Az összes lapletöltés száma a blog indulásától mostanáig mintegy 330 ezer (ez 56 ezerrel több a tavaly év véginél)!

A 75 bejegyzés közül a 3 legolvasottabb ez volt (de mivel fényképes posztokról van szó, helyesebb a "legnézettebb" kifejezés használata:

1. Vegyes fotók 41.: 1647 megtekintés (Nagyapám fotói ezek a Don-kanyarból, így ez személyes kedvencem is)

2. Vegyes fotók 46.: 552 megtekintés (a Hujber-család képei)

3. Egy ipartörténeti emlék a Béke-utcából: a Moór-féle kút: 468 megtekintés

Az én személyes kedvenceim még ezek a posztok voltak ebben az évben:

Amikor Deák Ferenc Molnáriban járt...

A Körmend-Rábamolnári-Sárvár autóbuszjárat indulása, melyről - az újságcikkek mellé - fotót is sikerült találni! 

Egy Sólyom-vadászrepülőgép lezuhanása Püspöktamásinál 1941-ben

Egy újabb könyvem is megjelent az év során - nemrég - 1945 Püspöktamásiban és Rábamolnáriban címmel a Szülőföld Kiadónál. Ebben a posztban mutattam be. Még kapható! Akit érdekel, kérem, jelezze!

A blogból kinőtt Püspökmolnári Helytörténeti Klub - a járványhelyzet miatt - a korábbinál kevesebb összejövetelt tartott, de azok érdekesek, és talán minden résztvevő számára emlékezetesek voltak!

Január 18-án a Doni-áttörés kapcsán a II. világháború helyi áldozataira emlékeztünk a templom falán lévő emléktáblánál, majd a könyvtárban beszélgetéssel, relikviák és fotók nézegetésével folytatódott a klub programja. Február 14-én a Vasi Őrtüzek c. irodalmi vándorkonferencia programjába ágyazva e sorok írója Kristóf Ágota püspökmolnári gyökereiről, apja, Kristóf Kálmán kántortanító verseiről beszélt.

A járványhelyzet miatt csak júniusban tudtuk folytatni a programsorozatot... Ekkor egy helytörténeti sétára került sor a Béke utcában, régi térképek és fotók nézegetésével. Július 18-án a Faluházban 4 idős ember mesélt nekünk az akkori 2 faluban történt 1945-ös eseményekről, személyes emlékeikről. Rendkívüli történelemóra volt! Augusztus 15-én pedig a malomba látogattunk el, ahol a molnárok életével és a Marton-család múltjával is megismerkedtünk.

Idei utolsó összejövetelünkre a Nyitott templomok napján, szeptember 12-én került sor, ahol - megismételve a 2 évvel ezelőtti első programunkat - a templom múltjával ismerkedtek a résztvevők. Amint újra "kinyílik a világ", a programokat folytatjuk! Ehhez ötleteket szívesen veszünk! És a találkozásainkon minden kedves érdeklődőt - helybelit és elszármazottat - szívesen látunk!

Most pedig arra kérem minden kedves Olvasómat, hogy szavazzon (1-5-ig, az iskolai osztályzatoknak megfelelően): 

Ne feledjék, észrevételeiket, ötleteiket, fotóikat vagy kiegészítéseiket szívesen fogadom jövőre is! Szóljanak hozzá a posztjaimhoz vagy írhatnak e-mailt is: kugiblogja@gmail.com 

Most a blog téli szünetre vonul, friss bejegyzés január második felében várható. Addig is jó egészséget mindenkinek, továbbá:

 rustic-1032000.jpg

>>> Az előző poszt: Vegyes fotók 50. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2020.12.21. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: személyes

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr9016351338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása