Az 1696. évi nemesi összeírás, az 1717-es és az 1726/27. évi vármegyei nemességvizsgálat helyi adatait korábban más ismertettem. Most nézzük meg, hogy a soron következő, 1754-es nemességvizsgálat során kik voltak azok a nemesi jogállású személyek, akik községünk területén éltek!

1754_molnari.jpg

1754_szenttamas.jpg

Jól látszik, hogy Szenttamáson mennyire döntő a Babos-család fölénye! A 10 ilyen nevű személy mellett csak egy más nevezetű nemes van! Egyébként a közeli Dömötöriben is élt egy Babos nevezetű nemes (Babos György), aki bizonyára a szenttamási Babosokkal állt rokonságban.

Püspöki még mindig a győri püspökség jobbágyfalva volt , így nemesi jogállású személy nem élt itt.

 

>>> Az előző poszt: A 2018-as választás helyi eredményei <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2018.04.16. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: névsor püspöki molnári nemesi összeírás

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr8113835332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása