Ezúttal a szenttamási ÁFÉSZ-boltot és a presszót is magába foglaló épületegyüttesről teszek közzé két fotót. A bejegyzés a képek alatti "tovább" feliratra kattintva folytatódik!

beolvasás_557eFt-ból épült 1972-ben_tanács és tsz építette.jpg beolvasás_mai.jpg

Ahogy itt már írtam róla, a képen látható épületegyüttest 1972-ben építették. A Püspökmolnári Községi Tanács és a Rába Mezőgazdasági Termelőszövetkezet által finanszírozott építkezés akkori áron 557 ezer Ft-ba került. Az épületben kapott helyet a községi önkéntes tűzoltók szerháza, a Vasvár és Vidéke ÁFÉSZ által működtetett eszpresszó (ez ma magántulajdon) és élelmiszerbolt, illetve a helyi téesz által üzemeltetett tejcsarnok is.

A tűzoltók szertára az itt látható épületegyüttes átadása előtt a molnári harangláb mellett volt. A tejcsarnok a rendszerváltást követően a téesztagi kiválások során magánkezelésbe került, majd a községi tehénállomány drasztikus lecsökkenésével megszűnt. Ma - ahogy a jobb oldali képen is látszik - ez a kibővített ÁFÉSZ-bolt területéhez tartozik. 

A '70-es években a poros földútról még kocsival be lehetett hajtani a presszó elé, de ott ma már a fedett kerthelyiség áll. Ez sokáig egy szomorúfűzfa árnyékában helyezkedett el.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2012.03.02. 11:18 Szólj hozzá!

Címkék: kép kocsma tűzoltók akkor és most áfész szenttamás püspökmolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr64284112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása