A mai bejegyzésben a presszó épületét mutatom be archív és mai fotó összevetésével. A poszt a képek alatti "tovább" feliratra kattintva folytatódik!

presszó_régen.jpgpresszó_ma.jpg

A presszót is magába foglaló épületet 1972-ben kezdték építeni. Vele együtt élelmiszer-tejbolt, tejcsarnok, tűzoltó szerház és oktatóterem is készült.

Az eszpresszót 1973-as megnyitásától kezdve az ÁFÉSZ működtette (ahogy a boltot is, a tejcsarnokot pedig a tsz). Vezetője a '70-es években Piri Mihályné volt, helyettese pedig a férje, Piri Mihály. Üdítő- és szeszesitalok, kávé, dohányáru mellett süteményeket is lehetett itt kapni, ill. sokáig  fagylaltot is mértek ki. 

A rendszerváltás utáni években magántulajdonba került, amikor is Szandi presszó néven működött. 2009-től a Rodler Kft. üzemelteti.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a blog törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2011.11.24. 17:21 Szólj hozzá!

Címkék: kép kocsma akkor és most áfész szenttamás püspökmolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr813401875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása