A mai bejegyzésben egy 1911. október 29-én megjelent újságcikket ismertetek a Soproni Naplóból (7. oldal). Olvassuk csak:

soproni_naplo_19111029_7o_1a.jpg

soproni_naplo_19111029_7o_1b.jpgsoproni_naplo_19111029_7o_2.jpg

(A leírásba némi hiba csúszott, ugyanis a Józsefből egyszercsak János lett...) (A "Katona" szó pedig melléknévként kerülhetett a cikkbe, megkülönböztetésül más Varga Józseftől.)

Meglepőnek találom, hogy - Szombathely helyett - Sopronban tárgyalták az ügyet... Ez alapján helyszínnek a Sopron vármegyei Rábatamási is szóba jöhetne, de nehezen hiszem, hogy a cikkíró a saját vármegyéje településének nevét ne tudná leírni...

Rábaszenttamás mellett szól egyfelől, hogy a településen laktak Varga nevezetűek (már 1857-ben is) - bár ez sok falura igaz. De a 20. század közepén-második felében volt egy olyan, 2 házzal rendelkező közös udvar is itt (a mai Béke utca 15-re gondolok), ami a Varga-családé volt. (És ma is Varga leszármazott él ott.)

Kevés figyelmet kapott, ezért újra ajánlom ezt a posztomat: >>> Bankfiók Szenttamáson <<< 

Kedves Olvasók! Mivel az elmúlt pár hónapban kevés időm volt kutatni, a korábban összegyűjtött anyagaim pedig egyre fogynak, ezért a blogbejegyzések száma a jövőben sajnos ritkulni fog... Ezen az segíthetne, ha kaphatnék Önöktől/Tőletek a blogon való közlésre régi családi fotókat, iratokat, történeteket. Kérem, járuljanak/járuljatok hozzá ily módon a bejegyzések számának növeléséhez, ezáltal pedig Püspökmolnári - és az itt élők - múltjának feltárásához! Előre is köszönöm!

E-mail címem: kugiblogja@gmail.com

>>> Az előző poszt: Misézési engedélykérés a molnári kastélykápolna számára (1853.) <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2023.10.27. 07:00 Szólj hozzá!

Címkék: bűnügy újságcikk rábaszenttamás

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr7118243987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása