A mai bejegyzésben - hosszú idő után újra - egy iskolai csoportképet mutatok be, méghozzá az egykori katolikus elemi iskolából. (A sorozat előző része itt nézhető meg.)

A fotó 1925-ben készült, és Kozma Jenőné Annus néni bocsátotta a rendelkezésemre, akinek ezúton is köszönöm a képet!

kgy9.jpeg

Az első sorban középen (kockás ruhában) valamelyik Szanyi lány ül (Erzsébet vagy Rózsa), tőle jobbra pedig Kovács Ilona (később: Káldyné). Balról Horváth József tanító ül, tőle balra Herczeg Mária, mögötte pedig Piri Mária (Tamás György édesanyja) áll, jobbról talán a Horváth tanító felesége látható. (Horváth József munkájának értékelését itt mutattam be.)  A felső sorban a bal szélső kisfiú valószínűleg Sipos Lajos, a 3. Herczeg Imre vagy József, míg balról a 6. Piri Gábor, jobbról a 2. pedig Horváth János (Annus néni nagybátyja). Ki ismer még fel valakit a képről?

 

Frissült bejegyzés: Vegyes fotók 47.

Emlékeztetőül: a Püspökmolnári Helytörténeti Klub következő programjára holnap, szeptember 12-én (szombaton), a Nyitott templomok napján kerül sor. Helytörténeti sétára várunk minden érdeklődőt a Püspökmolnári Szent Tamás templomba. Kezdés: 16.00. Bővebb információ itt olvasható.

 

Kapcsolódó bejegyzések - 1925-ben történtek:

Erdőégés a Balaton mellett

A rábamolnári uradalom eladása

Evangélikus irredenta ünnepély

A nagybirtok községünkben 1925-ben

 

>>> Az előző poszt: Ötven éve történt 94. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2020.09.11. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: iskola tablókép püspöktamási

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr6216195592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása