A Nemzeti Művelődési Intézet honlapján jelent meg a Püspökmolnári Helytörténeti Klubról szóló írásom: Közösségépítés a helytörténet mentén. Olvassa el!

A mai bejegyzésben - hosszú idő után újra - egy iskolai csoportképet mutatok be, méghozzá az egykori evangélikus elemi iskolából. A kép keletkezési évét a hátulján lévő felirat szerint - amennyiben az hiteles - 1930-ra tehetjük. A csoportkép a Helytörténeti gyűjteményben függ. Lássuk!

1930_ev_csoportkep_szoreban.jpg

Középen az evangélikus tanító, Balikó Mihály ül. Kik lehetnek a gyerekek? Ki ismer fel valakit közülük?

A kép hátulján ez a felirat olvasható:

1930_ev_csoportkep_szoreban_hatulja.jpg

Vagyis: Babos Eszter VI. osztályos tanuló 1930. év. Ő tehát minden bizonnyal rajta van a képen. Ki volt ő, tudja valaki?

Frissítés - 2020. március 26.: A blog facebook-oldalán jelentkezett egy olvasó, Vánkos Györgyné Éva, aki az alábbiakat írta:  "Babos Eszter Rábaszenttamás, 1919.02.19 született. Szülei: Babos Gyula és Forintos Julianna. Testvérei: Ilona, Károly és Gyula. Férje: Gyurácz Ferenc. Egy fiúk volt, Gábor (1949-2019). Babos Eszter édesanyám unokatestvére volt. A férje is unokatestvére volt. Budapesten hunyt el 2011.11.21-én. A 4 testvér közül egyedül Károly élt Püspökmolnáriban (Kossuth L. u. 80.), a többi Budapesten." Köszönöm az értékes kiegészítést!

 

Kapcsolódó bejegyzések:

Evangélikus elemi iskolai csoportkép 1926-ból

Evangélikus elemi iskolai csoportkép 1927-ből

Balikó Mihály 25 éves tanítói jubileuma (1932.)

 

>>> Az előző poszt: A községi termelőszövetkezet 1987-ben <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2020.03.20. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: iskola evangélikus tablókép püspöktamási

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr2815522904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása