A mai bejegyzésben egy evangélikus elemi iskolai csoportképet mutatok be, amit Nagy Dezsőnétől kaptam.  Köszönet érte! Juci néni szerint a fotó nagyjából 1927-bõl való. Lássuk:

iskolas_csoportkep.jpg

Középen Balikó Mihály tanító látható, akit 46 gyerek vesz körül. Felismerni eddig senkit nem sikerült...

A kép eredetije keménypapírra van ragasztva, a keménypapír jobb alsó sarkában bélyegzõlenyomaton a "STEEGMÜLLER Szombathely" felirat olvasható, ami a fotós cég neve.

Valaki esetleg felismer egy diákot a képről? Akinek van információja, kérem, tudassa velem!

Mivel nincs több iskolai csoport- vagy tablóképem, ezért ha Önnek van olyan kép a birtokában, ami még nem szerepelt a sorozatban (különösen 1950 előtt valamelyik felekezeti iskolából), akkor kérem, jelezze nekem!

Kapcsolódó bejegyzések:

Evangélikus iskolai csoportkép 1926-ból

Evangélikus iskolai csoportkép az 1917/18-as tanévből

A fenti csoportkép - a sorozat többi darabjához hasonlóan - hamarosan felkerül a blog facebook oldalára, méghozzá az itteninél nagyobb méretben! (Ennek megtekintéséhez kattintson ide vagy a blog bal oldalán található Tetszik gombra!)

Továbbra is keresek fényképeket régi iskolai ballagásokról, tanévnyitókról, tanévzárókról, kisdobos- és úttörőavatásokról! Akinek a családjában van ilyen kép, kérem, értesítsen! 

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2015.11.20. 08:48 Szólj hozzá!

Címkék: iskola evangélikus tablókép rábaszenttamás

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr288088890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása