Figyelem! A Püspökmolnári Helytörténeti Klub következő összejövetelére augusztus 15-én (szombaton) 16.00 kezdettel kerül sor. Program: a püspöki malom megtekintése és a Marton-család története. Vendéglátónk: Marton Zoltán. Találkozás a malomnál! Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 

A nyári szünet után ma új blogbejegyzéssel jelentkezem. A Vasmegye című újság 1950. augusztus 2-i számának 3. oldalán található az alábbi cikk, amelyben községünk neve szerepel:

vasmegye_19500802_3o.jpg

Érdekes, hogy itt még Rábamolnári olvasható, holott 1949. január 1-től már Püspökmolnári volt a falu neve. Úgy tűnik, ez akkor még nem volt mindenkinek egyértelmű...

Az is feltűnő, hogy a megszólaló személyek keresztnevét nem tudjuk meg, csak X. elvtársnak/elvtársnőnek nevezi őket az újság. Igazi kordokumentum ez az újságcikk!

NV jelentése: Nemzeti Vállalat. Tehát nem vegyesvállalat vagy tisztán külföldi tulajdonú cég, hanem tisztán magyar (állami) tulajdonban álló vállalat.

 

Kapcsolódó bejegyzések - 1950-es újságcikkek:

A hároméves terv helyi eredményei

Rövidhírek 1950 tavaszáról

Az első tanácsválasztás helyi jelöltjei

Az első tanácsválasztás helyi programja

 

>>> Az előző poszt: Ötven éve történt 92. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2020.08.07. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: újságcikk rábamolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr8616104484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása