Ahogy arról a múlt hétfői bejegyzésben beszámoltam, az első tanácsválasztásra (1950. október 22.) készülve a Magyar Függetlenségi Népfront meghirdette helyi programját, amit jelöltjeinek el kellett fogadni. A programot tartalmazó lapon 3 személyt már megneveztek, az alábbi szórólapról pedig a 4. tanácstag-jelölt neve is kiderült. A lap címe: A dolgozók jelöltjei a püspökmolnári tanácsválasztásokra.

Jelöltek_1950_1.JPG

Jelöltek_1950_2.JPGJelöltek_1950_3.JPG

A szórólap a "Szavazz a Népfrontra - a békére szavazol" szlogennel zárul, ami a kor hidegháborús hisztériájának ékes bizonyítéka. A lapot a - megyei napilapot is gyártó - szombathelyi Szabad Vasmegye Nyomda készítette.

Október 23-án az ünnepre való tekintettel az esedékes bejegyzés elmarad, javaslom el- vagy újraolvasásra a helyi forradalomról írt korábbi bejegyzésemet. Az összes 1956-ban történt eseményről szóló írásom pedig itt található összegyűjtve.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2013.10.21. 09:37 Szólj hozzá!

Címkék: kampány politika választás tanács névsor püspökmolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr75567099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása