A fenti címmel nem saját líraiságomat akarom bizonyítani, hanem idegen tollakkal ékeskedem. Ezzel a címmel jelent meg ugyanis a községünkben született és eltemetett Zelkó Zoltán olvasói levele a Népszabadság 1977. január 27-i számának 10. oldalán. Alább ezt közlöm:

nepszabadsag_19770127_10o_zelko.jpg

Rögzítsük a dátumot: 1977...!!! Zelkó akkor még nem tudhatta, hogy napjainkban milyen mértékű kavicsbányászat folyik a falu határában, és az mekkora mértékű környezet-átalakító hatással jár... (Igaz, a mostani kitermelés nem a folyó közvetlen környezetét érinti, hanem a falutól északra fekvő területeket.)

De azt is rögzítsük, hogy a Budapesten élő és dolgozó mérnökember az ország legolvasottabb napilapjába írt olvasói levelében a szülőfalujának környezetéről ír!

Zelkó Zoltánról korábban ezekben a bejegyzésekben írtam:

Püspöktamásitól Peruig: Zelkó Zoltán

Zelkó Zoltán Peruban

A sírjának fotóját pedig ebben a posztban mutattam be.

Zelkó Zoltán egy érdekes - általam korábban nem ismert - elméletét közölte nemrég a Tó-retró blog. Itt olvasható.

 

>>> Az előző poszt: A molnári téglás munkája és fizetése (1812.) <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2020.01.27. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság újságcikk püspökmolnári zelkó zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr4215429364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása