Kedves Olvasók! Örömmel tudatom, hogy elkészült az újabb (idén már a 2.) könyvem: "A Püspökmolnári Önkéntes Tűzoltó Egyesület 130 éve". Részletek a címlap alatt.

cimlap.jpg

A könyv főbb paraméterei: A/5-ös méret, színes borító, fekete-fehér belív, 80 számozott oldal. A könyv ezúttal is szerzői kiadásban készült, 100 példányban jelent meg. Már kapható, ára 1.000 Ft.

Megvásárolható nálam (a szándékról privát üzenetet kérnék facebookon vagy a kugiblogja@gmail.com címre, hogy egyeztessük a részleteket) vagy a húgom fodrászüzletében. Szombathelyen vagy a közelben élőknek személyesen el tudom vinni. Máshova történő postai küldés esetén a csomagolási és postaköltséget sajnos a vevőnek kell állnia. Aki ÁFÁ-s számlát kér róla, kérem, ezt előre jelezze! Majd egy nyilvános könyvbemutatóra is sor kerül Püspökmolnáriban, ahol szintén hozzá lehet jutni; de ennek az időpontja valószínűleg már januárra fog átcsúszni. Szóval aki a karácsonyfa alatt vagy a két ünnep között olvasgatni szeretné, ne várjon a könyvbemutatóig!

A könyv - az előszón kívül - 3 fejezetre oszlik, az időrendnek megfelelően: A kezdetektől az I. világháború végéig, A két háború között, A II. világháború után.

A könyvben szerepel 28 db eredetiben (tehát képként) bemutatott újságcikk (van közötte 4 oldalas is!), 3 db eredeti formájú levéltári dokumentum (az egyik egy 6 oldalas alapszabály 1925-ből) és 43 db fénykép, amiből a legrégebbi 1927-es. A könyv 129 lábjegyzetet is tartalmaz.

A könyv megjelenését a Püspökmolnári Önkéntes Tűzoltó Egyesület támogatta.

 

Tűzoltókkal kapcsolatos néhány korábbi bejegyzésem:

A tűzoltó egyesület megalakulása

Adalékok az önkéntes tűzoltó egyesület létrejöttéhez

A tűzoltó egyesület műlödésének kezdetei

7 fotó az egyesület múltjából

 

Korábbi könyveim:

Püspökmolnári története

A vasvári választókerület politikai viszonyai a választások tükrében 1920-1939.

100 újságcikk Püspökmolnári múltjából

 

>>> Az előző poszt: Hídépítés 1600-ban <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2018.11.30. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: könyv tűzoltók püspökmolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr4314402478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása