A mai bejegyzés anyagát a könyvárban fellelhető ún. Falukrónikából választottam. Az általános iskolai gyereklétszám alakulását tanulmányozhatjuk az 1952/53-as tanévtől az 1975-76-os tanévig bezárólag. A Falukrónikában található táblázat így mutatja az adatokat (a képek jobb alsó sarkában lévő nyílra kattintva a kép nagyítható):

beolvasas0013.jpg

beolvasas0014.jpg

Az alábbi, milliméterpapírra készített diagram pedig az 1. és a 8. osztályosok létszámát veti össze, de fontos információk vannak a szöveges megjegyzésekben is:

beolvasas0051.jpg

Kapcsolódó bejegyzés: Az 1977-es ballagók csoportképe

 

>>> Előző poszt: A községi termelőszövetkezetek 1960-ban <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről! 

Szerző: kugi  2017.04.24. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: iskola püspökmolnári falukrónika

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr1212446667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása