A hároméves terv keretében épült, 1949-re befejezett, 1961-ben bővített kultúrházban egykor gazdag kulturális élet zajlott. (Lásd a poszt végi linkek alatt.) A a községi könyvtárban fellelhető kéziratos Falukrónikából ma 3 olyan leírást közlök, amelyek az itteni egykori énekkarról, zeneoktatásról és irodalmi színpadról szólnak. Lássuk!

beolvasas0111_a.jpg

beolvasas0111.jpgbeolvasas0108.jpg

Akinek van fotója a fenti tevékenységekről, kérem, írja meg vagy küldje el nekem! Szívesen bemutatnám itt a blogon!

 

Kapcsolódó bejegyzések:

Néptánc-oktatás községünkben

Színjátszás az 1950-70-es években

Filmvetítés a kultúrházban

A községi könyvtár a kezdetektől 1975-ig

Falunk kulturális élete 1945-1975

 

Az ünnepre tekintettel a pénteki bejegyzés kimarad. Éljen március 15.! Méltóságteljes ünneplést kívánok mindenkinek!!

Kedves Olvasók! Mivel az elmúlt pár hónapban kevés időm volt kutatni, a korábban összegyűjtött anyagaim pedig egyre fogynak, ezért a blogbejegyzések száma a jövőben sajnos ritkulni fog... Ezen az segíthetne, ha kaphatnék Önöktől/Tőletek a blogon való közlésre régi családi fotókat, iratokat, történeteket. Kérem, járuljanak/járuljatok hozzá ily módon a bejegyzések számának növeléséhez, ezáltal pedig Püspökmolnári - és az itt élők - múltjának feltárásához! Előre is köszönöm!

E-mail címem: kugiblogja@gmail.com 

>>> Az előző poszt: Szabó József apátplébánosi kinevezése <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2024.03.11. 07:00 Szólj hozzá!

Címkék: kultúra kultúrház püspökmolnári falukrónika

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr3518350627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása