A mai bejegyzésben folytatódik a 75 évvel ezelőtti eseményeket újságcikkek által bemutató sorozat. (Az előző ilyen témájú poszt itt olvasható.)

Ma két cikket közlök a korabeli Vasvármegyéből. Az első a lap 1941. október 24-i számának 5. oldalán jelent meg. A községünket érintő részlet így szól:

vasvarmegye_19411024_5o.jpg

Az említett KAL-ról ebben és ebben a bejegyzésben írtam.

Pár hete közöltem korabeli iratokat a Rábamolnárinál elütött szekér ügyéről (itt olvasható). A másik újságcikk a kocsit hajtó fiú büntetőügyéről szól (Vasvármegye, 1941. október 25. 7. oldal):

vasvarmegye_19411025_7o.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!   

Szerző: kugi  2016.10.24. 08:19 Szólj hozzá!

Címkék: vasút egyesület újságcikk egyháztörténet püspöktamási rábamolnári hetvenöt éve történt

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr8311833001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása