Amikor azt hittem, hogy már nem akadok újabb képeslapra községünkről, akkor újra kellemes meglepetés ért. Íme:

RM_képeslap_OSZK.JPG

A képeslapon felül a molnári kastély keleti frontja látható, a bal alsó sarokban - a lapon Kőhegy felirattal - egy üzlet (talán Behm Gábor vegyeskereskedése?), a jobb alsó sarokban pedig a vasútállomás

A lap az Országos Széchenyi Könyvtárban található meg. Kiadta a szombathelyi Steegmüller fényirda, de sem kiadási évszám, sem a datálást segítő postabélyegző nem található a lapon (fel nem adott példányról van szó). Mivel kutatásaim szerint a kastélyt 1927-ben bontották le, így legkésőbb ebben az évben adhatták ki a lapot. De a kastély a képen jó állapotúnak, a parkja pedig gondozottnak tűnik, tehát inkább korábban készülhetett a képeslap (vagy legalábbis a fénykép).

Esetleg tudja valaki, kiket látunk az üzlet előtt készült fotón? (A képeslap pár napon belül nagyobb méretben is megtekinthető lesz a blog facebook-oldalán.)

Kapcsolódó bejegyzések:

Régi képeslap Rábamolnáriról

Képeslap Püspöktamásiról

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2014.04.30. 08:03 Szólj hozzá!

Címkék: kép képeslap rábamolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr146094695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása