1948 októberében is rögzített bejegyzéseket a Püspöktamási Plébánia naplójába, az ún. Historia domusba Holpert István plébános. Ma ezeket a feljegyzéseket ismertetem. (A "75 éve történt" sorozat előző része itt olvasható.)

Lássuk a naplóbejegyzéseket!

20171211_143641_1.jpg

A szöveg gépelt változata:

"1948. október 4.

Szentségimádási ünnepünk, egyben kurzus-találkozó itt nálam  A kurzustársak közül Zenz Péter szőcei plébános 8h-or misézett, predikált, dr. Sághy Elek apátkanonok a nagymisét mondotta, Gerencsér József izsákfai plébános (in petto már körmendi esp.-pléb.) pedig az ünnepi szt.beszédet. Az ötödik élő kurzustárs, Bárdosi Jenő ny. gutorföldei lelkész beteg.

1948. október 24.

Ma Takács Regináld O.P. vasvári atya helyettesített, mivel Tófejen eskettem volt híveimet."

 

Egy korábbi 1948-as poszt: Beszolgáltatási lap 1948-ból

 

Kedves Olvasók! Mivel az elmúlt pár hónapban kevés időm volt kutatni, a korábban összegyűjtött anyagaim pedig egyre fogynak, ezért a blogbejegyzések száma a jövőben sajnos ritkulni fog... Ezen az segíthetne, ha kaphatnék Önöktől/Tőletek a blogon való közlésre régi családi fotókat, iratokat, történeteket. Kérem, járuljanak/járuljatok hozzá ily módon a bejegyzések számának növeléséhez, ezáltal pedig Püspökmolnári - és az itt élők - múltjának feltárásához!

E-mail címem: kugiblogja@gmail.com

 

>>> Az előző poszt: Ötven éve történt 132. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2023.10.13. 07:00 Szólj hozzá!

Címkék: egyháztörténet püspöktamási hetvenöt éve történt historia domus

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr5618233693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása