A püspökmolnári filmszínház műsora 1963. augusztusából

Egy igazi kultúrtörténeti csemegére akadtam a kutatásaim során, melyet most - az Ötven éve történt c. új sorozatom első darabjaként - megosztok a Tisztelt Olvasókkal.

Mint azt a helybeliek (főleg a 30 fölöttiek) tudják, egykoron rendszeres filmvetítésre került sor a községi kultúrházban. E helyi mozi műsora 1963 augusztusából a Berzsenyi Dániel Könyvtár aprónyomtatványai között fennmaradt. Megtudhatjuk belőle, milyen filmeket és mennyiért nézhettek helyben szüleink, nagyszüleink. Íme:

Moziműsor 1963_2_szerk.JPG

Moziműsor 1963_1.JPG

A moziműsort a község hirdetőtábláin tették közzé. Egy ilyen a szenttamási haranglábon is volt, melyről itt írtam.

Ön látta ezeket a filmeket? Ha igen, és van a témához egy jó története, egy szép emléke, írja meg (kommentben itt vagy facebookon, vagy a kugiblogja@gmail.com címre)! Ha valamilyen kapcsolódó fotója is van, azt is szívesen fogadom!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2013.08.02. 12:53 Szólj hozzá!

Címkék: kultúra kultúrház püspökmolnári ötven éve történt

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr385422308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása