Miként napjainkban, úgy régebben is az 1881-ben megalakult MTI feladata volt a hírek összegyűjtése, kiadása, az előfizetőkhöz (a kereskedelmi és a közmédiához) történő eljuttatása. Ez a kiadás 1987-ig "stencilgépek" segítségével történt.

2009-ben a Távirati Iroda archív hírei, fotói az 1887-2005 közötti időkből kereshetővé váltak, és ebben néha érdekes helyi vonatkozású hírekre lehet bukkanni. Ilyen például a mai bejegyzés - szomorú - témája is 1928-ból. Csak erős idegzetűek olvassanak tovább!

Bauer Lina.JPG

Bauer Lina 2.jpg

Akinek van információja erről a tragédiáról, kérem, írja meg! Továbbra is szívesen fogadok bármilyen Püspökmolnárival kapcsolatos képet, iratot!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2013.04.12. 08:06 Szólj hozzá!

Címkék: újságcikk rábapüspöki

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr415206463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása