Sorozatom 3. részében az új köztemető 1972-es fotóját vetem össze a mostani képpel. A "tovább" gombra klikkelve szöveges leírás is található.

Az archív kép az új köztemető 1972-es megnyitásakor készült, azon még csak a ravatalozó látható a mező közepén. A temető fásítása a fotó elkészülte után történt meg. Azóta sajnos a temető szinte teljesen betellett, jelenleg a bővítése zajlik. A ravatalozó pedig átépült, megnagyobbodott.

A ravatalozó előtt álló kőkeresztet 1892-ben —Sümegi József és neje, Borsos Julianna állíttatta, eredetileg a "felsőkertaljai dűlő élyszak keleti sarkán” (azaz: a püspöki major bejáratához), 50 Ft-os alapítvány keretében. A köztemető megnyitásakor ez a kereszt az állíttatók leszármazottainak engedélyével ide került át.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a blog törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2011.10.03. 19:11 Szólj hozzá!

Címkék: kép temető akkor és most püspökmolnári

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr793276008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása