A mai bejegyzésben az 1949 júniusában rögzített naplóbejegyzéseket teszem közzé a Püspöktamási Plébánia naplójából, az ún. Historia domusból, amit Holpert István plébános írt. (A "75 éve történt" sorozat előző - 1949 májusi történéseket bemutató - része itt olvasható.)

20171211_143955_1.jpg

A két rövid naplóbejegyzés szövege gépelt változatban:

"1949. június 16.

Kedves vendégtársaság jött össze a búcsú alkalmával. Délelőtt érkezett Novák István és felesége, Körmendi Ferenc v. tófeji híveim, továbbá nemesszalóki rokonaim. D.u. (azaz délután - KG) pedig jött a lefényképezett társaság, felül (balról-jobbra) Brinyi (Zrínyi?) J. - dr. Szerdahelyi Imre, Brúnner Fertenc, Tulok István, Pusztai Ferencné, Takács Lajos, Holpert Lajos, Kövér János és Pusztai Ferenc.

Alsó sorban: Szekér Antal, P. Neúberger Bonaventúra, Móritz Lajos, P. Holló István. O.P., és Nagy Péter rumi szomszédom.

1949. június 26.

Sokan vettek részt az esti gyertyás Jézus Szíve Körmeneten."

Kedves Olvasók! Mivel az elmúlt pár hónapban kevés időm volt kutatni, a korábban összegyűjtött anyagaim pedig egyre fogynak, ezért a blogbejegyzések száma a jövőben sajnos ritkulni fog... Ezen az segíthetne, ha kaphatnék Önöktől/Tőletek a blogon való közlésre régi családi fotókat, iratokat, történeteket. Kérem, járuljanak/járuljatok hozzá ily módon a bejegyzések számának növeléséhez, ezáltal pedig Püspökmolnári - és az itt élők - múltjának feltárásához! Előre is köszönöm!

E-mail címem: kugiblogja@gmail.com 

>>> Az előző poszt: Száz éve történt 77. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2024.06.24. 07:00 Szólj hozzá!

Címkék: egyháztörténet püspökmolnári hetvenöt éve történt historia domus

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr1418433929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása