Kedves Olvasók, Követők, Érdeklődők!

2022 folyamán megújult tolnai gróf Festetics (II.) György egykori miniszter Püspökmolnáriban álló sírja (erről itt írtam). Ennek kapcsán jött az ötlet, hogy egy méltó megemlékezést szervezzünk, ami a széles közvéleményben is ismertebbé  teheti a gróf személyét, tevékenységét és Püspökmolnárival való kapcsolatát. Idén februárban volt halálának 140. évfordulója, erre is emlékezve egy konferenciára kerül sor Püspökmolnáriban 2023. április 22-én (szombaton).

A részletes program itt található:

plakat_f140.jpg

Magyarázat az ebédhez: minden regisztrált résztvevő, továbbá előadóink és meghívott vendégeink az ebédszünetben hidegtálas ebédet kapnak. A Faluház nagytermének maximális befogadóképessége 100 fő, ennél több jelentkezőt nem tudunk fogadni a konferencián. (Speciális étkezési igényeket sajnos nem áll módunkban figyelembe venni.)

Aki egyből a koszorúzás helyszínére szeretné jönni, ő a Festetics György utcai temetőbe jöjjön. (Régebbi térképeken: Úttörő utca néven szerepelt)

További információ kérhető a festetics.konferencia@gmail.com címen.

Szeretettel várjuk a konferencián!

 

Kapcsolódó tartalom:

Festetics György rövid életrajza

Festetics György miniszteri tevékenysége

A Festetics-család szellemi öröksége a Vas Megyei Értéktárban (előterjesztés pdf.)

 

>>> Az előző poszt: Légifotó Püspökmolnáriból 1965-ből <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2023.04.04. 21:48 Szólj hozzá!

Címkék: évforduló püspökmolnári festetics györgy

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr9718094742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása