Bár ma április 1. van, de a most bemutatásra kerülő dokumentum nem vicc: tényleg egy tyúk gyászjelentése következik! Eredetije a vasvári múzeumban található meg, a kisunyomi Korchmáros-család - melynek több tagja községünkben nyugszik - iratai között.

Lássuk!

20190902_45.jpg

A szöveg gépelt változata így szól:

"Korchmáros Malvin és Györgyike megszomorodva és könnyes szemekkel jelentik kedves Pizsikéjüknek 10 napi betegeskedés folytán életének 10-dik évében f. hó 7-én este 10 órakor történt gyászos kimultát.

Tetemei f. hó 12-én fognak kitömetni, és örök emlékül az üveg szekrénybe elhelyeztetni.

Vasvárott 1879. martius 8.án."

Korchmáros Györgyike gyászjelentését ebben a bejegyzésben mutattam be, a szenttamási temetőkápolnában nyugvó Korchmáros-családtagokról pedig itt írtam.

Egy korábbi "igazi" április 1-i posztom: Szörny a szenttamási tóban

 

Szolgálati közlemény: az országgyűlési választás és az országos népszavazás helyi eredményeit bemutatom a következő posztban, de erre - mivel az OVI várhatóan későn, éjszaka teszi közzé az eredményeket - nem hétfőn, hanem kedden kerül sor.

 

>>> Az előző poszt: Hetvenöt éve történt 79. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2022.04.01. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: gyász

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr9817794573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása