A mai bejegyzésben Holpert István plébános 1946 szeptemberi naplóbejegyzéseit ismertetem a plébánia történetéről vezetett Historia domusból. (A "75 éve történt" sorozat előző, 1946 augusztusi része itt olvasható.) 

20171211_142500_1.jpg

A szöveg gépelt változata:

"1946. szeptember 15.

P. Takács Imre ferences teológiai tanár ma a híveim papja, mert én Zalaegerszegen képviselem a vasvári esp. (esperesi - KG) Kerületet, ahol Mindszenty József bíboros, hercegprímásunk végzi magas látogatását. Örömmámorban úszott az egész város, de hogyisne, amikor a Kardinálisban volt plebánosát ünnepelhette. Megjelent Kovács Sándor megyésfőpásztorunk is és kb. 100 pap Zalából és Vasból, a hívek -20-ezer körül lehettek.

1946. szeptember 21.

Dr. Galambos Miklós zalaegerszegi apátplebános a pléb. (plébániai - KG) ház kedves vendége tegnap és ma."

A naplóbejegyzésből kiderül, hogy plébánosunk is részese volt Mindszenty bíboros zalaegerszegi látogatásának, ugyanakkor naplóbejegyzése elég rövid és viszonylag tartózkodó hangvételű, tényszerű.

 

Kapcsolódó bejegyzés:

Licitálás Püspöktamásiban - 1946 szeptember

 

>>> Az előző poszt: Ötven éve történt 109. <<<

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold, és oszd meg az ismerőseiddel! Ha észrevételed van, szólj hozzá! Ha pedig tetszik a blog, csatlakozz a törzsközönségéhez a facebook-on, hogy elsőként értesülhess a frissítésekről!

Szerző: kugi  2021.09.17. 07:30 Szólj hozzá!

Címkék: egyháztörténet püspöktamási hetvenöt éve történt historia domus

A bejegyzés trackback címe:

https://kugi.blog.hu/api/trackback/id/tr5116691210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása